Annonce
Vejen

Tog ikke sin medicin: Psykisk plaget indbrudstyv varetægtsfængslet

Politiet har anholdt en mand fra Rødding for indbrud. Foto: Axel Schütt
Han er kendt som indbrudstyv, og nu er han igen varetægtsfængslet, sigtet for tre nye indbrud.
Annonce

Esbjerg: En yngre mand fra Rødding blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger, begrundet mistænkt for tre indbrud, og fordi dommeren frygtede, at han på fri fod vil begå flere indbrud.

Han har i forvejen flere fængselsdomme for indbrudstyverier og et røveri.

Manden er psykisk syg, og da han ikke havde taget sin medicin regelmæssigt, kom han ud i tovene. Måske af samme grund kunne han ikke huske noget fra to af indbruddene, som hans forsvarer derfor fastslog, at han nægtede sig skyldig i.


Jeg oplever en spaltning, hvis jeg ikke passer min medicin,

Yngre mand fra Brørup, varetægtsfængslet for indbrud


Mandens ustabile situation betød, at forsvareren ønskede ham indlagt på en psykiatrisk afdeling under varetægtsfængslingen. Dommeren besluttede af samme grund, at han hurtigst muligt skal indlægges på en psykiatrisk afdeling, hvor man skulle undersøge, om han kan klare opholdet i en arrest. Manden lider efter eget udsagn af angst, PTSD og ADHD.

- Jeg oplever en spaltning, hvis jeg ikke passer min medicin, sagde manden, der har været indlagt med jævne mellemrum.

Annonce

Indbrud i Brørup

Det var et indbrud i i en villa i Allegade i Brørup, der førte til anholdelsen af den yngre mand onsdag. Her stjal han sammen med en kammerat værdier for 42.000 kroner - blandt andet Bose højttalere, bærbare computere, en kasse med solbriller, iPads, en Nintendo Wee, parfume, fire modejakker, fire Kähler-vaser og et maleri.

Dette indbrud tilstod han at have begået sammen med en kammerat, hvor de kom ind ved at knuse en rude i en dør. De ville sælge tyvekosterne for at skaffe penge til indskud til en lejlighed, men det blev der ikke noget af, da han blev anholdt om natten efter indbruddet. Og tyvekosterne blev beslaglagt.

Et andet indbrud gik ud over en mekanikers værksted i Rødding, hvor han er sigtet for at have stjålet en hestesadel, fem nøgler til forskellige køretøjer og to Huawei-telefoner.

- Han skyldte mig nogle penge, fortalte han, men kunne ikke huske ret meget, fordi han ikke havde taget sin medicin.

Det tredje indbrud gik ud over hans nabo.

- Jeg kravlede ind ad et vindue, men jeg kan ikke huske mere. Jeg var ikke klar i hovedet, for jeg havde ikke fået min medicin, forklarede han om indbruddet.

Her tog han blandt andet 38,50 kroner og en PlayStation 3.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce