Annonce
Trekantområdet

Tog kørte nærmest 100 procent til tiden: Januar gik som smurt

Pæne og rettidige togafgange til- og fra Fredericia i januar 2020. Arkivfoto: Michael Bager

Fredericia: Næsten alle tog kørte og ankom til tiden i januar 2020 på strækningerne Fredericia-Aarhus, Fredericia-Vejle-Struer, Kolding-Fredericia-Vejle og retur.

Mellem Fredericia og Aarhus endte DSB’s såkaldte kundepunktlighed på 91,5 procent. Målet er mindst 86,1. Punktligheden var endda højere, hvis man trækker forhold, DSB ikke selv har indflydelse på, fra. For eksempel Banedanmarks renoveringer og reparationer.

Et tog regnes af DSB som forsinket, hvis det ankommer mere end 2 minutter og 59 sekunder efter køreplanen. Desuden tæller tog med mange kunder med større vægt end tog, der kører halvtomme ud på de små timer. Endelig tæller et aflyst tog også som forsinket.

Mellem Fredericia og Struer lå kundepunktligheden i januar på 94,5 procent og mellem Kolding, Fredericia og Vejle på 89,3 procent.

Generelt var DSB og de rejsende begunstiget af mildt vejr i årets første måned, som heller ikke var præget af større sporarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce