Annonce
Nordtyskland

Stop i Slesvig for tog mellem København og Hamborg er endnu ikke afgjort

Direktøren for det slesvig-holstenske industri- og handelskammer, Bjorn Ipsen, har offentliggjort nyheden om den ændre køreplan på Facebook. Foto: IHK Flensburg/Dewanger.

Slesvig. Efter at være drønet gennem Slesvig-Holsten uden stop siden nytår kommer togene mellem København og Hamborg fremover til at standse i Slesvig. Det skriver den administrerende direktør for industri- og handelskammeret i Slesvig-Holsten og leder af kammeret i Flensborg, Björn Ipsen, på Facebook. - Det er gode nyheder for norden fra Deutsche Bahns central i Hamborg. Industri- og handelskammeret har kæmpet for dette siden sidste år. Lokalt er opgaven nu at udvide antallet af parkeringspladser til pendlere, mener Björn Ipsen. Eurocity-togene kan ikke længere transporteres med færgen mellem Rødby og Puttgarden på grund af anlægsarbejderne til den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Siden årsskiftet er togene derfor i stedet kørt via Storebæltsbroen, Fyn samt Syd- og Sønderjylland. Togene gør holdt i Padborg, men fortsætter derefter direkte til Hamborg uden stop. Deutsche Bahn har i første omgang afvist stop i Tysklands nordligste delstat under henvisning til en presset køreplan og den megen trafik på strækningen mellem grænsen og Hamborg. Forbundspolitiet har også presset på for at få toget til at standse i Slesvig-Holsten af hensyn til grænsekontrollen. For øjeblikket stiger betjente ombord på en mark ved Flensborg. Over for mediehuset SHZ vil Deutsche Bahn ikke officielt bekræfte det kommende stop i Slesvig, men forklarer dog, at der måske kunne være noget om snakken.

Endelig afgjort er sagen dog endnu ikke. Den danske og tyske side. forhandler fortsat, oplyser Deutsche Bahn.

Annonce

Flensborg er udelukket

Flensborg er på forhånd udelukket som stoppested. Byen ligger ikke ved hovedlinjen mellem grænsen og Hamborg. Togene skulle derfor i givet fald køre ud og ind fra byen ad en sidebane, hvilket ville skabe alt for store forsinkelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce