Annonce
Nordtyskland

Tog stopper alligevel to steder: Ingen må stige af eller på

Kun politifolk må stige af og på under de to stop. Modelfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce

FLENSBORG: Først forlød det, at intercity-togene ikke skulle stoppe en eneste gang i Slesvig-Holsten, når ruten fra København til Hamborg fra den 15. december forløber via Fyn og Jylland i stedet for med færgen til Femern. Nu viser det sig, at togene alligevel kommer til at gøre holdt undervejs.

Faktisk kan der blive stop i både Flensborg-bydelen Weiche og i Slesvig. Passagererne får dog ingen glæde af den nyhed. Ingen må nemlig stige hverken af eller på de to steder. Der bliver kun gjort pause for at lade politiet komme ombord og gennemføre stikprøver i forbindelse med lejlighedsvis indrejsekontrol.

Betjentene går ind i togene ved Flensborg for så at kontrollere passagererne på turen videre til Slesvig. Her stiger politifolkene atter ud.

Ruten fra København er blevet omlagt, fordi anlægsarbejderne til den faste forbindelse under Femern Bælt starter på den danske side.

Deutsche Bahn håber, at der i løbet af foråret kan indføres en køreplan, der åbner mulighed for, at de nye tog kan gøre holdt på turen gennem Slesvig-Holsten. Endnu er det uvist, hvor det i givet fald bliver.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce