Annonce
Erhverv

Så kører toget: De nye skinner på havnen er taget i brug

Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Da Dan Gødnings siloer brændte en nat i februar for knap fire år siden, gik det også ud over togskinnerne i Møllebugten.

Dengang blev skinnerne udsat for kraftig varme fra branden, og sporkasserne blev fyldt med palmeolie og flydende gødning, som ødelagde jernbanesporet. Derfor har Fredericia Havn måtte undvære knap en kilometer jernbanespor i 3,5 år.

Men nu kører toget igen. Entreprenørvirksomheden Forstas, der er specialister i baneanlæg, har reetableret jernbanesporet, så det i efteråret kunne tages i brug igen.

Det fangede vores fotograf nogle billeder af fredag morgen.

Toget transporterer gods for virksomheder på havnen - blandt andet Fredericia Shipping. Toget kører en gang dagligt - mellem kl. 7 og 8. Her krydser det Holstensvej og fortsætter ned til Møllebugten.

Annonce
Da Dan Gødning brændte, gik det også ud over nogle af togskinnerne på havnen i Fredericia. De blev reetableret for nogle måneder siden, og nu triller godstoget igen. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget kører kun en gang i døgnet - mellem kl. 7 og 8. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce