Annonce
Erhverv

Så kører toget: De nye skinner på havnen er taget i brug

Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Da Dan Gødnings siloer brændte en nat i februar for knap fire år siden, gik det også ud over togskinnerne i Møllebugten.

Dengang blev skinnerne udsat for kraftig varme fra branden, og sporkasserne blev fyldt med palmeolie og flydende gødning, som ødelagde jernbanesporet. Derfor har Fredericia Havn måtte undvære knap en kilometer jernbanespor i 3,5 år.

Men nu kører toget igen. Entreprenørvirksomheden Forstas, der er specialister i baneanlæg, har reetableret jernbanesporet, så det i efteråret kunne tages i brug igen.

Det fangede vores fotograf nogle billeder af fredag morgen.

Toget transporterer gods for virksomheder på havnen - blandt andet Fredericia Shipping. Toget kører en gang dagligt - mellem kl. 7 og 8. Her krydser det Holstensvej og fortsætter ned til Møllebugten.

Da Dan Gødning brændte, gik det også ud over nogle af togskinnerne på havnen i Fredericia. De blev reetableret for nogle måneder siden, og nu triller godstoget igen. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget kører kun en gang i døgnet - mellem kl. 7 og 8. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen
Toget transporterer gods mellem skib og land. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce