Annonce
Tønder

Toiletdøre vendte forkert: Nye udgifter ramte skolebyggeri

Den nye folkeskole i Skærbæk er nu afleveret til Tønder Kommune - nu udbedres mangler. Billedet her er fra den 14. januar. Foto: Uwe Iwersen
Der er løbende kommet nye udgifter til ved skolebyggeriet i Skærbæk. Man har inden for de seneste måneder blandt andet konstateret, at et dæk i sciencetårnet i stedet for beton måtte laves i stål, og toiletdøre vendte forkert.
Annonce

Tønder: Døre, der vendte forkert. Et planlagt betondæk i sciencetårnet, der måtte laves i stål i stedet. Den nye folkeskole i Skærbæk er også i den afsluttende fase rendt i udfordringer.

I den mere kuriøse kategori har man måttet bruge 11.000 kroner på at få vendt fem toiletdøre, fordi de ramte ind i toiletterne, når de blev åbnet. Det viser en orientering, som økonomiudvalget i Tønder Kommune ser på torsdag.

- Det kan selvfølgelig godt virke lidt komisk set udefra, men det er faktisk ikke unormalt, man oplever, at der kan ske sådan nogle ting i et byggeri, fordi man laver nogle beregninger og nogle tegninger. Der kan ske fejl i tal og tegningsstreger, lyder det Jan Præstholm, der er Tønder Kommunes direktør på børn- og skoleområdet.

- Så laver man det om. Værre er det ikke. Det er selvfølgelig skidt, hvis det havde været alle dørene i skolens byggeri, men det er der trods alt ikke tale om, siger direktøren.

På byggeriet, der er blevet forsinket og dyrere end først planlagt, er man i øjeblikket ved at udbedre mangler.

På skolen er det ikke kun en dørvending, der er blevet nødvendig. Et brandtilsyn viste således et behov for etablering af to døre til mellemtrinnet og to vinduer i basislokalerne - disse var ifølge orienteringen til politikerne udskiftet med gipsplader. Det arbejde plus etableringen af et vindue ved skolens madbod koster 110.000 kroner.

Annonce

250.000 kroner

En endnu større udgift ramte i forbindelse med skolens sciencetårn. Her har man måttet bruge 250.000 kroner ekstra, fordi det projekterede betondæk ikke kunne udføres som planlagt, men måtte laves i stål i stedet. Politikerne blev orienteret om den ændring sidste år, og ståldækket er nu etableret.

- Jeg synes, at det selvfølgelig er træls, at vi står i den her situation, hvor nogle af de ting, som er projekteret, de faktisk ikke kan lade sig gøre, siger Jan Præstholm.

Annonce

Tvist

De ekstra udgifter er noget af det, der nu vil indgå i den tvist, som Tønder Kommune har med den tidligere rådgiver Friis & Moltke. De to parter har gjort krav mod hinanden gældende.

- Alle de her ting, de kommer sådan set med i bunken - hvis man kan sige det sådan - i forhold til de uenigheder, vi nu måtte have med hinanden, fortæller Jan Præstholm.


Det er stadigvæk sådan, at hvis man ser på den samlede ramme for skolens byggeri, så vil den blive overholdt.

Jan Præstholm, direktør i Tønder Kommune


En sag som den med toiletdørene tages med, selv om det er en mindre ting.

- Det er nogle af de ting, der kan ske, men der er alligevel et sted ansvaret skal placeres, fortæller Jan Præstholm, der peger på, at håndværkerne er uden skyld, da de har fuldt tegningerne.

Trods de ekstra regninger er der ikke udsigt til, at politikerne igen skal finde ekstra penge til byggeriet.

- Det er stadigvæk sådan, at hvis man ser på den samlede ramme for skolens byggeri, så vil den blive overholdt, fastslår Jan Præstholm.

Annonce

Ingen kommentar

Mogens Husted Kristensen, der er partner og tegnestuechef hos Friis & Moltke, har ingen kommentar til de nye udgifter i forbindelse med skolebyggeriet.

- Vi har jo hverken kunnet eller skullet følge med i færdiggørelsen af projektet, så de ting har jeg slet ikke nogen kommentar til, siger han.

- Jeg har ikke nogen mulighed for at kommentere på det, når vi ikke har været på pladsen og ved, hvad de ting handler om, siger han.

Han har heller ikke nogen kommentar til, at de nye udgifter bliver en del af tvisten med Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce