Annonce
forside

"Toiletgate" i Oksbøl

Læserbrev: Da jeg i 2000 flyttede til Outrup, deltog jeg i september i et borgermøde på Hotel Outrup. Temaet var Outrups fremtid, overlevelse og ikke mindst bosætning. Det blev starten på det der senere blev navngivet "projekt Outrup et aktivt sted i Vest" I de kommende måneder søgte styregruppen for projektet, inspiration i bl.a. Horne, Oksbøl og i Hejnsvig.

De var på det tidspunkt eksempler på en vellykket byudvikling, en vellykket bosætningsstrategi, og eksempler på stærke by- og landsbymiljøer, hvor ildsjæle og borgere evnede at mobilisere alle kræfter til alles bedste og i unikke institutioner.

En af de ting vi valgte at prioritere i Outrup, var styrke, og at ændre på byens og områdets profil og omdømme. Det så vi som en forudsætning for skabe den udvikling og bosætning som vi håbede på. Jeg tør slet ikke gå i gang med at regne på hvad "toiletgate" har kostet i negativ branding og tabt positionering, både for Oksbøl og for Varde Kommune. Er det virkelig det værd? Man fristes til at spørge om der er en voksen til stede. Hvorfor er det, at denne sag skal pensles ud i pressen? Hvorfor sætter de involverede parter sig ikke sammen, og finder en løsning? Hvis det er en mægler man mangler, så melder jeg mig gerne frivilligt.

Jeg har boet i Oksbøl i 6 år. Jeg holder ualmindeligt meget af byen og området. Offerrollen passer ikke til Oksbøl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce