Annonce
Varde

Tom Arnt Thorup: Vil bevare overbygningen i Ansager – men tror den flyttes!

Tom Arnt Thorup. PR-foto
Annonce
Tom Arnt Thorup. PR-foto

Læserbrev: Vi gik til valg på at bevare de små skoler, så vi kommer ikke til at stemme for en lukning af Ansagers overbygning.

Vi kommer politisk til at behandle, hvad der skal ske med Ansager Skole, da V, R og DF vedtog den skolestruktur, der gælder.

Problemet ved at flytte 9. klasse er, hvad der så sker med 8. og 7. klasse, og vil de klassetrin så ikke være det næste, der flyttes? Det er klart, at der ikke er tale om, at skolen lukkes, men den amputeres.


Problemet ved at flytte 9. klasse er, hvad der så sker med 8. og 7. klasse, og vil de klassetrin så ikke være det næste, der flyttes?

Tom Arnt Thorup


Der er fra skolens side fremkommet et forslag om at fjerne den gamle hovedbygning fra 1909 og på den måde arealoptimere skolen. Bygningen er på 931 kvadratmeter opført i halvanden plan og indeholder i dag fire klasser til indskolingen samt lærerforberedelse. Hvis man fjerner overbygningen kan der reduceres yderligere i kvadratmeter.Det er vedtaget, at den gamle bygning samt SFO-bygningen nedrives og der gøres plads i den øvrige bygningsmasse til funktionerne: Fire klasselokaler, lærerforberedelse samt skolefritidsordning.

Det er vigtigt at se på: Hvordan ser børnetallet ud i fremtiden?  Er det muligt at sikre pædagogisk kvalitet med det antal børn? Hvorfor vælger forholdsvis mange i distriktet skolen fra?  Hvis 9. klasse fjernes – vil eleverne tage til Grindsted (anden kommune)? Eller med bus til Agerbæk? Hvad er omkostninger til bus?

Agerbæk skole er placeret 15 kilometer væk - er der plads til 9. klasses-eleverne fra Ansager?


Det er klart, at der ikke er tale om, at skolen lukkes, men den amputeres.

Tom Arnt Thorup, Borgergruppen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce