Annonce
Sønderborg

Tom præstegård blev solgt i tredje omgang

Præstegården i Vester Sottrup er blevet solgt for 1,9 millioner kroner med overtagelse 1. marts. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen

Efter to forgæves udbudsrunder er det nu lykkedes Sottrup Menighedsråd at få deres tomme præstegård solgt.

Vester Sottrup: Tredje gang blev lykkens gang for Sottrup Menighedsråd. Deres tomme præstegård er her i begyndelsen af året blevet solgt.

- Det er en ung børnefamilie, der flytter ind. Hun er barnefødt i Vester Sottrup og vender hjem efter nogle år i Sønderborg, fortæller ejendomsmægler Kjeld Faaborg, Estate i Gråsten, der har stået for salget.

Familien har købt den 236 kvadratmeter store præstegård for 1,9 millioner kroner og rykker ind 1. marts. Menighedsrådet havde ellers meldt ud, at den ville have mindst 2,2 millioner kroner.

- Det er en okay pris. 2,2 var i overkanten specielt, når man tænker på, at varmeregningen har været til den store side og boligen lidt større end en almindelig børnefamilie efterspørger. Jeg havde selv tænkt to millioner, siger Kjeld Faaborg, som samtidig oplyser, at køber vil installere en varmepumpe for nedbringe en varmeregning på årligt 40.000 kroner.

Menighedsrådet meldte i august ud, at den ville af med præstegården. Den har stået tom, siden sognepræst Vibeke von Oldenburg flyttede med sin familie i anledning af, at Sottrup og Nybøl Sogne blev slået sammen til ét pastorat.

Annonce

Præstegården i Vester Sottrup

Blev bygget som præstegård i 1951. Den ligger på en 2.593 kvadratmeter stor grund i udkanten af byen godt 100 meter fra Sottrup Kirke. Menighedsrådet har sat boligen til salg, fordi Haderslev Stift for halvandet år siden besluttet at lægge Nybøl og Sottrup Sogn sammen til ét pastorat, der skulle betjenes af en enkelt præst bosiddende i Nybøl. Indtægten fra et salg tilhører sognet, der kan disponere over pengene til for eksempel bygge nyt. Det er dog ikke aktuelt i Sottrup Sogn, som i maj indviede et nyt sognehus.

Penge går til sognet

Præstegården blev først sat til salg i en budrunde, hvilket skyldes regler for salg af offentlige bygninger. Selvom flere viste interesse, kom der ikke et eneste bud, og det samme gentog sig, da menighedsrådet igangsatte en anden budrunde.

- Siden nullerne har budrunder ikke været så udbredte her i området, så folk bliver typisk lidt berøringsangste. Nogle tænker det er lidt mystisk. Man skal også stille med en bankgaranti, selvom man jo ikke nødvendigvis får det, og det orker man ikke, lyder det fra ejendomsmægleren.

Efter de to mislykkede budrunder fik menighedsrådet grønt lys til at sætte den næsten 70 år gamle præstegård til salg på almindelige vilkår, hvilket altså gav gevinst. Hvor man før kunne byde og håbe, at ingen bød over, blev prisen nu meldt ud til at være fast på 2,2 millioner kroner.

Pengene fra salget tilfalder sognet.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce