x
Annonce
Sport

Tomasson-stop bekymrer ikke DBU-direktør: Vi står stærkt

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Åge Hareide har så meget styr på sit koncept, at DBU ikke havde nogen skrupler ved at lade assistenten gå.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, er sikker på, at landsholdet overvinder tabet af assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson, der søndag er blevet præsenteret som ny cheftræner i Malmö FF.

Møller påpeger, at landstræner Åge Hareide har så meget styr på både spillere og spillestil, at man forholdsvis let vil kunne køre en ny assistent ind i månederne op til sommerens EM-slutrunde.

- Vi er et godt sted og har så meget overblik over, hvad vi vil, og hvordan vi spiller. Ellers havde vi heller ikke givet Jon grønt lys. Hans aftale var jo uopsigelig, så vi kunne bare have beholdt ham, siger Peter Møller.

Jon Dahl Tomasson har været assistent for Hareide, siden nordmanden i 2016 tog hul på jobbet som dansk landstræner.

Tomasson har endog haft cheftræneransvaret i to landskampe sidste efterår, hvor Hareide måtte melde forfald med knæproblemer.

Alligevel frygter DBU-direktøren ikke, at Tomassons farvel vil betyde uro i geledderne op til EM.

- Overhovedet ikke. Spillerne var informeret på forhånd og vidste godt, hvad der skulle ske. Vi har et stærkt team omkring holdet både med fysiske trænere og analytikere.

- Jeg er nu i dialog med Åge om den udfordring, som det bliver at finde en afløser eller en løsning, der kan kompensere for de opgaver, som Jon havde, siger Peter Møller.

Den svenske liga ligger stille, når Europas bedste landshold til sommer kæmper om EM-titlen.

I teorien var der derfor mulighed for en model, hvor Tomasson slutter sig til landsholdet, når forårssæsonen med Malmö FF er overstået.

Den løsning har man set både på håndbold- og ishockeylandsholdet i de senere år, men det har aldrig været på tale i dette tilfælde.

- Det har ikke været noget, der har været i spil, hverken fra Jons eller fra vores side.

- Jeg tror, at Jon skal koncentrere sig om det nye job, for det er en stor opgave for ham. Det har været hans valg, at han gerne ville afsted til Malmö, og det har vi ikke blokeret for, siger Peter Møller.

Den vigtigste opgave bliver nu at finde en afløser. Mandag skal Møller og Hareide drøfte situationen og diskutere mulige kandidater til jobbet.

DBU lægger op til, at Hareide har det sidste ord. I hvert fald til en vis grænse.

- Det er trods alt, DBU der skal betale, så helt frit spil har han jo ikke, siger Peter Møller med et grin.

- Men vi gør alt for at bakke Åge op, i de beslutninger han træffer. Det er ret vigtigt, at han kan se det setup, der er til slutrunden, som optimalt for ham, spillerne og resten af Danmark, siger Peter Møller.

Den kommende Hareide-assistent får kontrakt frem til 1. august, hvor Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst overtager ansvaret for landsholdet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Traktor påkørte bil

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce