Annonce
Billund

Tomme butiksvinduer i Grindsted er pyntet op med historiske foto

Teksterne ved siden af billederne - som her af torvet - siger hver især noget om et væsentligt emne i byen. Denne tekst opridser opblomstringen af Grindsted som handelsby, som for alvor tog fart umiddelbart i forlængelse af jernbaneetableringen. Foto: Anders Davidsen
Store billeder af bygninger med historisk betydning for Grindsted er blevet sat op i midtbyen. Det handler om at få fokus væk fra de tomme facader.

Grindsted: Borgergade har på det seneste fået noget interessant blikfang, som er svært at undgå, hvis man tager en tur fra Torvet til Apotekertorvet.

Godt en håndfuld af de tomme butiksfacader har således fået påklistret store historiske billeder fra byen med dertilhørende tekst.

Nogen umiddelbar afsender er der ingen af på selve billederne, men det er Grindsteds bymidteforum, som står bag initiativet. I forvejen kendes bymidteforummet for blandt andet at arrangere fællesspisning på torvet, og nu er turen altså kommet til facaderne, fortæller tovholder på det seneste projekt, Jonas Pedersen, som er formand i handelsstandsforeningen.

- Når folk kommer til byen udefra, er det vigtigt, de ikke føler, at det ser for tomt og lukket ud. Projektet skulle gerne skabe lidt liv i tomme lokaler, indtil de forhåbentlig bliver lejet ud, siger han.

Bymidteforum har haft folk ude til alle tomme lokalers ejere for at høre, om de ville stille vinduer til rådighed, og det har en del af dem således sagt ja til.

Annonce

Når folk kommer til byen udefra, er det vigtigt, de ikke føler, at det ser for tomt og lukket ud. Projektet skulle gerne skabe lidt liv i tomme lokaler, indtil de forhåbentlig bliver lejet ud.

Jonas Pedersen, tovholder på initiativ med facadebilleder

Lokal hjælp

Grindstedarkivet har stået for at finde spændende motiver, og den lokale, grafiske forretning Piper i Vestergade har produceret de store kopier og sat dem op.

Ifølge Jonas Pedersen er det en overskuelig økonomisk udskrivning, og hvis der senere prioriteres yderligere midler til det, er det muligt, at billederne løbende bliver udskiftet.

Foreløbig er alle billeder at finde i Borgergade, men om kort tid vil Vesterbrogade ligeledes få facadebilleder på tomme bygninger, da der også er produceret en række billeder af mere nutidig karakter som for eksempel fra "Musik i Gryden".

- De er blevet godkendt, men vi afventer vejret, da det ikke må være fugtigt, når de sættes op, siger Jonas Pedersen og tilføjer:

- Det har ikke været en bevidst intention, at alle billederne skulle være i de samme to gader, men det er her, vi har fået lov til at sætte dem op. Alle med tomme lokaler i midtbyen er blevet spurgt.

Midtbyforum har ifølge Jonas Pedersen ikke syntes, det var vigtigt at skrive afsender på billederne, som derfor er fraværende. Her fortælles om bankernes historie i byen. Foto: Anders Davidsen
Sundhedsvæsenet har også fået sin egen tekst. Her er der ligeledes sket meget udvikling frem til i dag, hvor Sydvestjysk Sygehus er omdrejningspunktet. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce