Annonce
Aabenraa

Tomme bygninger: Kendt specialskoles bygninger kan ende som boliger

Processen med at finde ud af, hvad Fjordskolens tidligere bygninger på Posekær i Aabenraa skal bruges til, går nu i gang. Foto: Claus Thorsted
Lige nu er et boligbyggeri den mest sandsynlige afløser for Fjordskolen på Posekær, men alle muligheder er i spil. Politikere har udbedt sig forslag til anvendelse.

Aabenraa: Fjordskolen har nu også formelt fået indviet den nye skole i Kruså, og det betyder, at arbejdet med at finde ud af, hvad dens tidligere bygninger på Posekær skal bruges til, kan sættes i gang.

Derfor har politikerne i økonomiudvalget bedt forvaltningen om at komme med forslag til den fremtidige anvendelse af bygningerne og den tilhørende grund.

- Vi overvejer i forhold til beliggenheden at udnytte den til boliger, men kommer der andre forslag, tager vi stilling til dem. Vi skal ind i en offentlighedsproces, forklarer borgmester Thomas Andresen (V).

Aabenraa Kommune kommer ikke umiddelbart selv til at anvende bygningerne. Borgmesteren kan i hvert fald ikke lige komme på passende aktiviteter.

- Jeg har en klar forventning om, at vi skaber et projekt af en art. Som kommune har vi selvfølgelig en interesse i at få så meget for jorden som muligt. Samtidig med respekt for, at vi skal have noget med en byggestil, som klæder stedet, understreger Thomas Andresen.

Annonce

Som kommune har vi selvfølgelig en interesse i at få så meget for jorden som muligt.

Thomas Andresen (V), borgmester

Et indbygget dilemma

Han peger på, at der er flere hensyn at tage. Der skal findes en balance mellem arkitektur og kroner, hvis der skal være boliger på grunden.

- Det er et dilemma, man kommer til at stå i med sådan en matrikel. Hvor meget skal man bygge i forhold til, hvor mange mennesker der vil skulle bo der? Det skal ikke være et fremmedlegeme i landskabet, så det kunne være noget lav-tæt-bebyggelse eller lidt i højden. Det får vi belyst, siger Thomas Andresen.

Det ser ud til, at en eventuel køber af Posekær-komplekset selv kommer til at afgøre, hvad der skal ske med Fjordskolens tidligere bygninger, fordi de vil indgå i et samlet projekt.

- Hvis det bliver udbudt som projekt, vil vi jo nok bede om at se projektforslagene fra dem, der ønsker at bygge, så vi har forskellige projektformer og arkitekturstile at tage stilling til, siger Thomas Andresen.

Når forvaltning og byråd har taget stilling til bygningskompleksets fremtid - og fået tilpasset lokalplanen for området - vil det komme i offentligt udbud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce