Annonce
Kultur

Tommelise som teater hos Dronning Dorothea

Dronning Dorothea Teatret i Kolding får fint besøg i vinterferien, hvor der er forestilling tre gange om dagen. Illustration: Teater Figuletta

Kolding: Teater Figuletta er et figurteater, der bruger dukker, figurer og masker til at fortælle historier. I vinterferien besøger teatret Kolding og Dronning Dorothea Teatret i Zahnsgade 53.

Her vises figurteater-forestillingen Tommelise, som er en smuk, sjov og visuel flot teateroplevelse for børn og barnlige sjæle. Med inspiration fra H.C. Andersens eventyr om Tommeliden er fortællingen bygget op omkring den lille Lise, som er en sensitiv pige i en voldsom og larmende verden. Lise møder undervejs en masse dyr, der alle vil have hende til at være og gøre som de synes - nogle fordi de bare gerne vil hjælpe hende og andre, fordi de gerne vil bestemme over hende. Men selvom Lise er så lille og fin, så finder hun alligevel til sidst modet til at være sig selv.

Forestillingen spiller fra 8. februar til 16. februar med tre forestillinger om dagen, kl. 11, 13 og 15. Mere info og billetter på dorothea.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce