Annonce
Varde

Tommy Thiel laver håndsprit i coronapausen: Popmusikeren har fundet sig til rette på et fabriksgulv

At arbejde med produktion er noget helt nyt for 57-årige Tommy Thiel Rasmussen, der ellers har levet af musik. Foto: Morten Nielsen/Jesper Steenbeck
Mange vil jo gerne have et kreativt job. Tommy Thiel Rasmussen har stået på scenen hele sit liv. Men måske er den ufrivillige pause ikke så tosset for ham, og et nyt job er ikke bare coronaoverlevelse.

Ansager/Vorbasse: - Hele mit liv er jeg blevet bedømt subjektivt, siger Tommy Thiel Rasmussen.


Han sagde altid, at jeg skulle finde et fast arbejde ved siden af musikken. Det er lidt ærgerligt, at han ikke nåede at se, at nu er det sket.

Tommy Thiel Rasmussen, om sin afdøde far


Annonce


Den 57-årige musiker er kendt fra scenen i Mariehaven i Ansager, hvor han har bakket store kunstnere som Anne Dorte Michelsen, Maggie Reilly, Nanna og andre op - både på tangenter og vokalt. Men han fik som alle andre scenekunstnere en ufrivillig pause, da coronaen slukkede lysene på musikscenerne verden over.

Tommy Thiel Rasmussen bor i Ansager, hvor han er en del af gruppen Neighbours med Helge Engelbrecht. Han var blandt andet en del af det hold, der blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix 2002 med hittet "Alt mellem Himmel og Jord", som Tommy skrev sammen med Helge Engelbrecht. Tidligere var han keyboardspiller i rockgruppen Skagarack, der også fik succes i 1980'erne - blandt andet med nummeret "Hungry for a Game".

- Siden jeg var 11 år, har jeg spillet, siger Tommy Thiel Rasmussen, der begyndte at optræde med sin far i barndomsbyen Kolding. Faren, Bent Rasmussen, var i øvrigt elektriker ved siden af musikken.

- Han sagde altid, at jeg skulle finde et fast arbejde ved siden af musikken. Det er lidt ærgerligt, at han ikke nåede at se, at nu er det sket, siger Tommy Thiel med et smil om sin afdøde far.

Fast arbejde

Men det er sket. Tommy Thiel Rasmussen har fået fast arbejde i virksomheden Gundal i Vorbasse. Det bliver dog lidt i Neighbours-familien. To af medejerne af Gundal er nemlig brødrene Thomas og Andreas Gundal. Thomas er trommeslager, og Andreas er lydmand, når der afvikles koncerter i Mariehaven.

Fabrikken Gundal fremstiller blandt andet rengøringsmidler. Men der var ikke meget at lave for brødrene i musikbranchen. Til gengæld blev der omstruktureret i produktionen, så der kunne fremstilles mere håndsprit end tidligere på fabrikken, fortæller Andreas Gundal.

Det gav i sig selv vækst.  Musikerne i Ansager var jo uden beskæftigelse, så hvorfor ikke lade dem arbejde på fabrikken, der også oplevede øget efterspørgsel på rengøringsmidler?

Ronnie Olesen, Tommy Rasmussen, Helge Engelbrecht, Allan Nagel, Dennis Pedersen og Morten Husted er kendt som Neigbours. Tre har været tilknyttet produktionsvirksomheden Gundal. PR-foto

Tre af musikerne begyndte i produktionen. Det var Ronnie Olesen, kapelmester, Allan Nagel, bas og i øvrigt også tidligere med i Skagarack, og Tommy Thiel Rasmussen.

Annonce

Han er perfektionist

Tommy er den eneste, der er fortsat er ansat i fremstillingsvirksomheden:

- Jeg kender Tommy som perfektionist på scenen, siger Andreas Gundahl.

Tommy Thiel Rasmussen arbejder med blandt andet fremstillinge af håndsprit og rengøringsmidler på fabrikken Gundal i Vorbasse. Foto: Morten Nielsen

Det viste sig, at Tommy kunne bruge sin pertentlighed og faktisk har flair for produktion. Så nu er det Tommy Thiel Rasmussen, der blander ingredienserne i de forskellige rengøringsmidler.

Selv kan Tommy Thiel Rasmussen godt lide den afveksling, som det nye job har givet ham.

Han var selv ramt af covid-19

Tommy Thiel Rasmussen behøver ingen coronavaccination foreløbig. Han var igennem et covid-19-forløb i efteråret.

Det var en drøj omgang. Endnu er smagssansen ikke for alvor kommet igen.

- Her ved man, om det, man gør, er rigtigt. På scenen ved man jo ikke, om publikum kan lide det, man laver, siger Tommy Rasmussen om nu at blive bedømt objektivt i stedet for subjektivt. Det kan være hårdt at være kreativ.

Annonce

Dejligt med fast indtægt

Han lægger heller ikke skjul på, at det er behageligt med en fast indtægt. Det er ikke hverdagskost i musikbranchen.

Arbejdstiderne er også faste. Fra klokken 7.00 til klokken 15.00, og det er også en omvæltning for Tommy Thiel Rasmussen at have arbejdslivet i så faste rammer.

I dag har Tommy Thiel Rasmussen fået et job, hvor han blandt andet blander ingredienserne til håndsprit. Foto: Morten Nielsen

Det er slet ikke usandsynligt, at Tommy Thiel Rasmussen betragter sit jobskifte som permanent og ikke bare corona-overlevelse.

- Jeg havde allerede luftet tanken, inden coronakrisen satte ind, siger Tommy Thiel Rasmussen.

Han glæder sig alligevel til, at der atter bliver gang i musikken i Mariehaven. Han er nemlig ikke holdt op med at være musiker og sanger og vil atter været at finde i Neighbours.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce