Annonce
Læserbrev

Toms forslag til parkering ved Tirpitz er behandlet

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 9. august kunne man læse om parkeringsudfordringer ved Tirpitz. Blandt andet at Varde Museum havde søgt og fået afslag den 9. april 2019 (pkt. 360) af Plan- & Teknik udvalget på at gå videre med nye nære parkeringspladser rundt om Tirpitz.

Tom Arnt Thorup havde indgivet høringssvar til sagen med forslag til to parkerings placeringer længere mod øst, henholdsvis nord og syd for Tane Hedevej. Disse forslag blev afvist via forklaringer i bilag til sagen, som jeg kun kan forestille mig at byrådsmedlem Tom Arnt Thorup siden har læst med interesse. Placeringen nord for Tane Hedevej indeholder blandt andet beskyttede naturtyper (§3 hede), fredskov, fredet område og Grønt Danmarkskort. Placeringen syd for Tane Hedevej indeholder blandt andet beskyttede naturtyper (§3 hede), fredet område, bevaringsværdigt kulturmiljø og Grønt Danmarkskort. Jeg synes derfor det ville være rimeligt om naboer og JydskeVestkysten stoppede med at bakke op om/spørge ind til det forslag til parkering, som Tom Arnt Thorup har foreslået, da den politiske behandling den 9. april 2019 i et enigt udvalg gav afslag på, blandt andet ud fra national lovgivning. Det skete i øvrigt med næsten samme argumenter som museet fik på sit afslag om ønsket placeringer af nye p-pladser.

Annonce
Preben Friis-Hauge
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Sønderborg

Minigraver kørte ind i bil

Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce