Annonce
Læserbrev

Tonen i debatten

Læserbrev: En energisk debat med plads til kritik af en given ført politik og de valgte politikere er en essentiel forudsætning for et levende demokrati og samfundsliv som det danske. At uenigheder kan mødes, og holdninger kan brydes i den offentlige debat, er vigtigt.

Det er dog med ærgrelse, at jeg på det seneste har erfaret, hvordan den lokale politiske diskussion i min tidligere hjemkommune, Tønder, har udviklet sig.

Tonen i flere læserbreve i JVs Tønder-sektion er i stadigt stigende grad blevet mere og mere skinger.

Uenighed er helt legitim, men den konfrontatoriske retorik, som lægges for dagen både i byrådssalen, i diverse avisspalter og ikke mindst i Facebook-kommentarfelterne på JVs hjemmeside, savner både ordentlighed og anstændighed. Tendensen i debatten synes efterhånden at være karakteriseret ved at gå efter enkeltpersoner, i stedet for at holde sig til en saglig og sober argumentation.

Det er ærgerligt, hvis størstedelen af den lokale debat hovedsagligt består af polemiske indlæg på ugentlig basis, som tilfældet synes at være lige nu. For det bidrager til at udvande værdien af en god politisk debat. En risiko ved denne polemiske stil og tone kan være, at nogle, som ellers gerne ville give deres besyv med i debatten eller deltage i det politiske liv, afholder sig fra det. Det er ikke gavnligt for nogen, for alle er vel interesseret i, at engagerede borgere tager del i samfundsdebatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce