Annonce
Læserbrev

Tonen om landbruget skal ændres

Annonce

Læserbrev: Når snakken falder om landbruget i storbyerne lyder det nærmest som om, at vi omtaler en slags miljø-forbrydere. Intet kunne være mere forkert. Men jeg forstår godt, at de har netop det indtryk. Visse landsdækkende medier har de seneste år omtalt landmændene som de rene djævle, som intet hellere vil end at hælde fulde olietønder ud på deres egne marker med det eneste formål at forurene. Dette er dybt godnat! Er der virkelig nogen, som for alvor tror, at landmændene ønsker at skade den natur, som de netop lever af?

Landbruget er, i mine øjne, blevet udskældt af flere nationale medier, fordi de ikke har "passet" ind i den nationale diskurs. Til gengæld får andre erhverv som klimavenlige iværksættere ubegrænset tid i medierne. Det er jo en skævvridning, når netop landmændene skal være en del af den grønne løsning – og ikke et erhverv som skal fjernes. Jeg savner nuancering i mediernes fremstilling, som husker at fortælle de gode historier om landbruget i stedet for blot at køre dem over.

190.000 danskere arbejder i forskellige led i landbrugssektoren og tjener over 157 milliarder i eksportindtægter. Derudover må vi hellere ikke glemme, at de danske landmænd er nogle af de mest bæredygtige i hele verden. Landbruget er en del af den grønne løsning – ikke en modsætning!

Morten Møller Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce