Annonce
Varde

Tonny gik konkurs, blev syg, betaler meget af regningen, men vil starte igen: - Jeg synes, vi har gjort det på en pæn måde

Tonny Emanuel Olsen har haft en hård tid med sygdom og konkurs. Men den 42-årige handicaphjælper opgiver ikke sin drøm om at være iværksætter. Her med en af de figurer, som hans butik har fremstillet og sælger. Foto: Morten Nielsen
Selvproducerede figurer i beton udgjorde en stor del af forretningsmodellen, og den var god nok, mener iværksætter. Han har derfor planer om at genetablere sit firma efter konkurs og har foreløbig købt en del af sin egen produktion af konkursboet. Og det er ikke gratis at gå konkurs, kan Tonny Emanuel Olsen skrive under på.

Årre: Forretningsmodellen var god nok, men der kom blandt andet sygdom i vejen. Trods konkurs er idéen ikke død - slet ikke.

Det oplyser stifteren af Boutique Emanuel ApS, Tonny Emanuel Olsen, 42 år. Han har i de seneste to år drevet en butik med blandt andet selvproduceret brugskunst sideløbende med sit job som handicaphjælper i Grindsted. Virksomheden var frem til konkursen drevet på en nedlagt gård lidt uden for Årre. Den formelle ejer af gården er Tonnys kone, Heidi Emanuel Christiansen.

Mange af varerne har parret selv fremstillet. Det drejer sig om aftryk af figurer i beton. Men der er også andet brugskunst i butikken.

Annonce

- Der kom nogle forbi Årre og handlede, siger Tonny Olsen.

Men det meste handel foregik på Facebook. Der begyndte at være god efterspørgsel under coronanedlukningerne, men der opstod det problem, at en ansat fleksjobber blev syg.

Uenighed om regning

Desuden mener Tonny, at nogle penge til markedsføring ikke burde betales til en kreditor, men det udreder konkursboet nu. Der er uenighed om abonnementsaftale på markedsføring. Men på grund af kreditoren voksede gælden, selv om de øvrige udgifter var små i Boutique Emanuel.

- Bogholderen vurderede, at det var bedst at indgive en konkursbegæring, siger Tonny Olsen.

Det gjorde han så som reel ejer af anpartsselskabet. Skifteretten i Esbjerg godkendte 3. september begæringen, og konkursbehandlingen er påbegyndt.

Tonny lægger vægt på, at han selv tager en stor del af tabet.

- Jeg har skudt 60.000 kroner i anpartsselskabet. Desuden koster konkursbehandlingen i Skifteretten 30.000 kroner i sikkerhedsstillelse, siger han.

Det er ikke gratis at indgive en konkursbegæring mod sig selv.

Tonny Olsen har altså mistet 90.000 kroner på sit iværksættereventyr, men det får ham ikke til at stoppe.

- Vi har lavet en aftale med konkursboet, at vi køber varelagret meget billigt, siger Tonny Olsen.

Skiltet er der endnu, og butikken genetableres efter alt at dømme. Det var nu mest via Facebook, at Tonny Emanuel Olsen solgte brugskunst. Foto: Morten Nielsen

Kurator i konkursboet er advokat Søren Dueholm i Varde, og han bekræfter, at en del af varelagret er gensolgt til Tonny Olsen.

Annonce

Store konsekvenser

Konkursen har haft store menneskelige konsekvenser for Tonny, der med sine beskedne 42 år røg helt ned at ligge, da problemerne tårnede sig op.

- For cirka tre måneder siden faldt jeg om, siger han.

Han var kortvarigt bevidstløs, men kom til sig selv. På sygehuset blev han udskrevet, uden at der kunne stilles en diagnose.

- Det har nok været stress, siger Tonny Olsen, der blandt andet tager nattevagter som handicaphjælper for at få det til at løbe rundt.

- Jeg synes selv, at vi er kommet ud af det på en pæn måde. Jeg har selv taget de store tab, siger Tonny Olsen, der regner med at genstarte butikken med sit generhvervede varelager.

Kurator Søren Dueholm siger:

- Der er ikke voldsom stor gæld, men det er ikke endeligt gjort op.

Dueholm oplyser desuden, at Tonny ganske rigtigt selv tager en stor del af tabet, men at der også er andre kreditorer. Det er altså endnu ikke gjort op, hvor stor gælden bliver, blandt andet fordi betalingen til markedsføringsfirmaet endnu ikke er udredet.

Det er den, som Tonny Olsen så vidt muligt ikke ønsker at betale.

Det er blandt andet afstøbninger, som var ved at blive populære i coronatiden. Alligvel har Boutique Emanuel selv valgt at indgive konkursbegæring, Foto: Morten Nielsen

Det har nok været stress.

Tonny Emanuel Olsen
Annonce
Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Annonce