Annonce
Sport

Top fire-jagten starter på ny for Energy

Frederikshavn-målmand Tadeas Galansky stod tirsdag i vejen for Energys håb om at lukke hullet op til top fire. Foto: John Randeris

Esbjerg Energy skal på besøg hos Herlev Eagles søndag eftermiddag. Hullet til top fire var næsten lukket, men er nu pludselig på ni point efter nederlaget til Frederikshavn tirsdag.

Jagt: Hullet var næsten lukket. 11 kampe i streg havde Energy taget point, og nu skulle Frederikshavn "bare" lige besejres hjemme i egen hule. Så var hullet helt lukket, og Energy kunne for alvor tro på en top fire-plads, der giver hjemmebanefordel i første slutspilsserie.

Men sådan skulle det ikke blive. En kombination af et Energy-hold, der manglede skarphed, og en forrygende tjekkisk målmand fra Frederikshavn kostede et nederlag.

I stedet var der nu seks point op til Frederikshavn på fjerdepladsen, og Frederikshavn lagde fredag aften endnu større pres på Energy, da holdet slog Odense Bulldogs hjemme og dermed er ni point foran efter at have spillet en enkelt kamp mere.

Derfor er kravet en sejr for Energy søndag eftermiddag, når holdet møder Herlev Eagles på udebane. Et hold, som Energy har bøvlet en del med i denne sæson. I første indbyrdes møde blev det til et hjemmenederlag efter overtid. Dernæst et 5-2-nederlag ude, inden det endelig lykkedes at besejre Herlev med 3-2 hjemme i slutningen af november. På trods af afstanden i tabellen på 15 point mellem de to hold er forskellen altså reelt måske ikke så stor.

På papiret er der dog ingen tvivl om, at Energy er favoritter. Der er en helt anden bredde og kvalitet på Energy-holdet, og hvis man formår at få skruet offensiven lidt bedre sammen end mod Frederikshavn, bør defensiven kunne holde Herlev relativt lavt scorende.

Presset er på Energy.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Søndag klokken 15.00: Herlev Eagles - Esbjerg Energy
  • JV tipper: 2-3
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce