Annonce
Sønderborg

Top-politikere ærgrer sig over kulturfattig sommer

Erik Lauritzen (tv) og Peter Hansen er enige om, at det bliver en lidt trist sommer på det kulturelle område i Sønderborg. Men de er ikke enige i, hvor hurtigt Danmark bør genåbnes. Foto: André Thorup
Borgmester Erik Lauritzen (S) kalder det for en trist sommer, vi går i møde uden de store kulturelle events, der ellers er så mange af om sommeren i Sønderborg-området. Peter Hansen (V) kritiserer regeringen for at være alt for forsigtige i forhold til at genåbne Danmark.

Sønderborg: Borgmester Erik Lauritzen (S) er selv glad for at komme ud i kulturlivet - og han er stort set hvert år både til Nordals Musikfestival og Tønder Festivalen. Han er også til en række andre koncerter, kulturnat og i det hele taget en kulturforbruger som mange andre. Det bliver så ikke i sommeren 2020. Statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen har lukket alle større forsamlinger ned - og dermed er stort set alt kultur lukket i Sønderborg indtil 1. september. Festivaler, koncerter i Mølleparken, Genforeningsfest, cykelløb, kulturnat og sikkert også Sønderborg Sommer Revy.

- Vi må bare sige, at det bliver en lidt trist sommer. Vi er jo her i Sønderborg-området vant til, at der sker noget hele sommeren igennem. Jeg har meget ondt af alle dem, der knokler for at vi kan få de oplevelser. Derudover har de også nogle økonomiske udfordringer. Vi andre må jo bare leve med det. For selv om det er trist, må vi omvendt sige, at vi må holde fast i, at det er et lille offer for os som borgere, når det handler om at komme igennem det her på en god måde, siger Erik Lauritzen. Han forventer selv at få en lidt anderledes sommer med flere timer på terrassen end ellers og flere ture ud i naturen.

Hans kollega i Sønderborg Byråd, Venstres politiske ordfører Peter Hansen, lægger ikke skjul på, at han er kritisk overfor S-regeringens linje. Han mener, at Danmark bør genåbnes i et hastigere tempo, og han ærgrer sig også over en kulturfattig sommer.

- Jeg ser jo, at regeringen hele tiden vælger den mest forsigtige løsning. Også at de går længere end Sundhedsstyrelsen anbefaler - både da vi lukkede ned, og nu når vi skal til at lukke op. Det er et politisk valg og ikke et sundhedsfagligt valg. Det er som om vi her i Danmark vil give os selv en ekstra gang spanking - og det kommer til at koste økonomisk. Det vil koste mange konkurser, og hundredvis af milliarder i tabt BNP, siger Peter Hansen.

- Det bliver en helt anderledes sommer, end vi er vant til. Ingen kulturelle oplevelser. Så jeg skal have båden i vandet, og så købe noget grillkød og rødvin, siger han.

Annonce

Vi må bare sige, at det bliver en lidt trist sommer. Vi er jo her i Sønderborg-området vant til, at der sker noget hele sommeren igennem. Jeg har meget ondt af alle dem, der knokler for at vi kan få de oplevelser.

Erik Lauritzen (S), borgmester

Tak til frivillige

Under coronakrisen rykker danskerne - og altså også borgerne i Sønderborg Kommune - tættere sammen. På afstand.

Indkøb, afhentning af medicin, pasning og undervisning af børn er nogle af de ting, der kan være udfordrende, når vi skal blive hjemme og holde afstand til hinanden. Ensomhed er en anden ting, hvis man bor alene og ikke kommer ud. Det har fået mange borgere og frivillige foreninger til at tilbyde deres hjælp til indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktisk gøremål, der kan foregå uden for borgerens bopæl. Eller tilbud om online hjælp til lektierne.

Det glæder Erik Lauritzen sig over.

- Vi hjælper i stigende grad hinanden under krisen, og det betyder så uendeligt meget. Derfor skal der lyde en stor tak til alle jer frivillige, som hjælper andre med at få deres hverdag til at hænge sammen og giver dem opmuntring, siger han.

- Jeg er dybt imponeret og varm om hjertet over at opleve, hvor mange borgere der af et godt hjerte er parate til at træde til og hjælpe andre, når der opstår en situation som den, vi nu står i, siger borgmesteren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fået sit livs måske største udfordring med at få Danmark igennem corona-krisen. Her er hun i Sønderborg under helt andre og hyggelige omstændigheder i selskab med borgmester Erik Lauritzen (S). Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce