Annonce
Sønderborg

Top-træner: Der er ikke sket noget i 40 år

Sportschef Kim Poulsen er vendt tilbage til sin fødeby Sønderborg. Først SB, så SUB og nu FC Sønderborg har i mange år kæmpet for at få et hold i divisionerne. Foto: Kim Holm
Den erfarne træner Kim Poulsen er vendt tilbage til Sønderborg, og han er målløs over, at der intet er sket på fodboldfronten i 40 år. Nu lægges der inden længe op til et nyt koncept, der skal føre FC Sønderborg op i fodbold-divisionerne.
Annonce

Sønderborg: Den 60-årige fodboldtræner Kim Poulsen har prøvet mangt og meget med op- og nedture både på nationalt og internationalt plan med opgaver som superligatræner i danske klubber, træner i Singapore og landsholdstræner i Tanzania.

Men nu er Sønderborg-drengen vendt tilbage med sin familie, og han er overrasket over, hvor lidt fodbold-niveauet har flyttet sig i Sønderborg-området.

- Der er ikke én klub, der har rykket sig i de sidste 40 år, siger han hårdt og kontant. Efter fem år i Tanzania blev han kontaktet af overbygningen FC Sønderborg, der gerne så ham vende hjem til Sønderborg-området.

Kim Poulsen blev i sommeren 2018 cheftræner og sportschef FC Sønderborg og tilknyttet Sønderborg Talentakademi. Seniorholdet FC Sønderborg i Jyllandsserien havde en rigtig god sidste sæson og sluttede af med at spille om oprykning til Danmarksserien. Det glippede, men det, der var endnu mere fatalt var, at en del af spillere i sommerpausen i år valgte at flytte tilbage til deres moderklubber.

- Det betyder, at seniorholdet i øjeblikket består af meget få spillere, og det har været en stor udfordring at få stillet hold til de første turneringskampe her i efteråret, siger Kim Poulsen, der nu er sportschef - Head of Coaching i FC Sønderborg, mens Olav Jessen har overtaget trænerjobbet. Det er gået så galt, at FC Sønderborg nu er på vej ud af Jyllandsserien.

Kim Poulsens træner-karriere

Kim Poulsen er aldrig været bange for udfordringer og har haft en omfattende træner-karriere.

Han har været træner i Aarhus Fremad, AC Horsens, Viborg FF, Randers FC, Singapore U-18, Young Lions (Singapore U-23), Singapore Armed Forces FC, Vejle Boldklub, Næstved Boldklub, FC Hjørring, Tanzania U-21, Tanzania, Silkeborg IF og FC Sønderborg.

Nu er han Head of coach i FC Sønderborg.

- For nøjagtig fire måneder siden spillede FC Sønderborg om oprykning til Danmarksserien. Nu rykker FC Sønderborg sandsynligvis ned i Serie 1. Så hurtig kan det gå, sidder Kim Poulsen og filosoferer over i klubhuset på stadion ved Ringriderpladsen.

Derfor er der nedsat en arbejdsgruppe på fem personer med Hans Chr. Jensen og Kim Poulsen i spidsen.

- Indenfor 14 dage bliver arbejdsopgaven offentliggjort. Vi har zoomet ind og stillet skarpt på seniorholdet. Hele arbejdet går ud på at få et bæredygtigt seniorhold i overbygningen og samarbejde med moderklubberne. Kim Poulsen siger videre, at FC Sønderborg skal være mere aggressive og kontante. Samle de mest talentfulde og ambitiøse spillere, hvor det ikke kun drejer sig om materielle ting, men lige så meget de bløde og menneskelige værdier.

Mange fodbold-interesserede i Sønderborg-området har gennem mange år undret sig over, at mindre byer har divisionshold. Det har Sønderborg aldrig været i nærheden af.

- Det hjælper ikke at få et divisionshold, når fundamentet ikke er på plads. FC Sønderborg har en stærk ungdomsafdeling med hundrede procents opbakning fra moderklubberne. Det er ikke tilfældet med seniorspillere. Det er en besynderlig konstellation. Det skal være sådan, at der er en pipeline fra ungdomsafdelingen til seniorholdet med de mest talentfulde og ambitiøse, understreger Kim Poulsen.

Han er heller ikke i tvivl om, at der skal mere til. Der skal tænkes visuelt, hvor spillere, trænere, klubledelser, erhvervslivet og kommunen er med.

- Det skal vi være fælles om. Det er hårdt arbejde og koster penge at få et seriehold op i divisionerne.

Det har Kim Poulsen faktisk prøvet helt tilbage i 80'erne. Fra 1987 til 1995 var han træner for Aarhus Fremad, der havde fem-seks oprykning indenfor ti år og gik fra serieklub til Superligaen. Den succes vil han gerne være med til i FC Sønderborg.

FC Sønderborg møder søndag klokken 14.00 Esbjerg fB på Sønderborg Stadion.

Den erfarne træner Kim Poulsen har senest siddet på bænken og dirigeret tropperne i FC Sønderborg, der må gå den tunge gang ned i Serie 1. Nu er han spotschef i FC Sønderborg. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Varde

Jobpatruljen fandt få problemer

Esbjerg

Hverdagen

Annonce