Annonce
Varde

Top tre over fartbødesteder: Her blitzes flest millioner ind

Tingvejen - rute 30 fra Korskro mod Grindsted - er lang og lige og topscorer, når det kommer til at skæppe i statskassen. Genrefoto: John Randeris
Der køres hurtigt på rute 30. Men faktisk er Tingvejen ikke så farlig. Se hvor der også kommer mange penge i bødekassen.
Annonce

Varde Kommune: Her blitzes der mest. Tingvejen er en del af rute 30 mellem Esbjerg og Horsens via lufthavnen i Billund. Der er 23 kilometer af denne vejforbindelse, der går igennem Varde Kommune. På den del af strækningen er der skiftevis hastighedsgrænse på 90, 80 og 70 km/t. Vejen er lige og bred.

Så det er måske ikke så overraskende, at netop Tingvejen er topscorer over det sted i Varde Kommune, hvor der blitzes størst bøder ind, når fotovognen er på besøg.

I 2019 blev der fotograferet fartsyndere til et samlet beløb på 1.612.500 kroner.

Nummer to på listen er Nymindegabvej mellem Varde og Nørre Nebel. Her blev der blitzet 1.472.500 kroner ind i 2019.

Nummer tre på listen er Vardevej, som er del af rute 12 mellem Esbjerg og Herning. Her blitzede fotovognen 880.000 kroner ind på et år. Den del af Vardevej, som politiet blitzer på, går fra syd for Tistrup til Ølgod.

Annonce

To fokusstrækninger

Hele to af syv fokustrækninger i Syd- og Sønderjyllands Politikreds ligger i Varde Kommune. Politikredsen dækker det sydlige Jylland fra kommunerne Varde/Vejen/Haderslev til grænsen. Fokusstrækninger er veje, som politiet har et særligt vågent øje til, når det kommer til automatisk fartkontrol. Her er der meget ofte fotovogn.

Pudsigt nok er topscoreren i Varde Kommune, Tingvejen, ikke en fokusstrækning. Det er derimod nummer to på listen, Nymindegabvej. Den anden fokusstrækning i Varde Kommune er Ringkøbingvej, som er en del af vejforbindelsen rute 11 mellem Varde og Holstebro.

Lederen af færdselspolitiet i Syd- og Sønderjylland, Knud Reinholdt, oplyser, at kriterierne for at vælge en fokusstrækning ikke kun er, hvor hurtigt der køres det pågældende sted.

- Det er også et spørgsmål om, hvor mange ulykker der sker, siger Knud Reinholdt.

Annonce

Tingvejen er ikke så farlig

Her er topscoreren på bødebarometret Tingvejen ikke specielt farlig. Fra 2013 til 2017 skete der ni ulykker med personskade. I begyndelsen af 2019 skete der en dødsulykke. Det lyder måske af meget, men Rigspolitiet oplyser, at der skal omtrent det dobbelte antal ulykker til, for at det har relevans som kriterium for fokusstrækning.

Men selv om Tingvejen ikke er fokusstrækning i Varde Kommune, så er det tæt på.

- Tingvejen er fokusstrækning, når man kommer ind i Billund Kommune, siger Knud Reinholdt.

Men her er det Sydøstjyllands Politi, der har udpeget rute 30 til fokusstrækning omkring Stenderup-Krogager.

Nymindegabvej er fokusstrækning. Den er nummer to i Varde Kommune, når det kommer til strækninger, hvor fotovognen blitzer flest penge ind. Genrefoto: Morten Nielsen

Nymindegabvej er derimod fokusstrækning. Her er der en kombination af mange ulykker og mange blitz, der giver den status. Nymindegabvej er i år mål for talrige hastighedsmålinger - så det er sandsynligt at den bliver nummer et i 2020.

Vardevej har været fokustrækning, og den er altså ind nummer tre på listen.

Det er hjemmesiden Lånio.dk, der har lavet undersøgelsen over de meste blitzede strækninger i alle kommuner.

LÆS MERE SIDE 3

Så meget blev der samlet blitzet for

  • Der blev samlet blitzet for 6.381.000 kroner i 2019 på vejnettet i Varde Kommune.
  • Der blitzes naturligvis på alle mulige strækninger, men primært fokusstrækninger.
  • Borgere kan også bestillet en hastighedskontrol gennem politiets hjemmeside.


Pudsigt nok er topscoreren i Varde Kommune, Tingvejen, ikke en fokusstrækning. Det er derimod nummer to på listen, Nymindegabvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce