Annonce
Sport

Topbrag på slaggeren: Sølvvindere svækket mod mestrene

Region Varde tager fredag aften imod Fjelsted i et topbrag i speedwayligaen, og det er samtidig en DM-revanche, da det netop var fynboerne, der i 2017 vippede Varde af tronen og vandt med sølle ét foran vestjyderne i DM-finalen. Arkivfoto: Chresten Bergh

Region Varde må undvære Mads Korneliussen i fredagens topbrag mod Fjelsted.

OPTAKT: Sølvvinderne fra Region Varde Elitesport skal fredag aften forsøge at besejre fynske Fjelsted, der er forsvarende danmarksmester, i et regulært topbrag i speedwayligaen.

Vestjyderne er dog svækket til DM-revanchen, idet Mads Korneliussen ikke er med for første gang i ualmindelige tider.

- Det er jo nærmest første gang i tusinde år, at Korneliussen ikke er på holdet i en hjemmematch på Varde Motor Arena, og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi er kede af, at Mads ikke er på holdkortet denne gang. Men sagen er, at Mads er på vej til at blive far, og sådan en begivenhed er trods alt større og vigtigere end en speedwaymatch, siger Vardes pressechef, Thomas Valsted.

Vardes to øvrige B-kørere, Tomasz Gapinski og Kevin Wölbert, er heller ikke til rådighed, da de begge deltager i nationale mesterskaber. Til pladsen som ny B-kører er valget faldet på ukrainske Andrey Karpov, som holdleder Steven Andersen i sin tid hentede til dansk speedway.

Varde stiller op med Mikkel Bech, Andrey Karpov, Hans Andersen, Mikkel Brøndum Andersen, Tobias Thomsen og Mads Hansen.

Topbraget i Outrup starter fredag 19.15.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce