Annonce
Kolding

Topchef er færdig i Tresu: Der var brug for nye øjne

Formanden for Tresu, Carsten Nygaad Knudsen, bekræfter, at administrerende direktør Søren Maarsø (billedet) er stoppet efter "fælles aftale". - Vi har sagt farvel til hinanden. Søren skal videre, og vi skal videre. Mere er der ikke i det, siger Carsten Nygaard Knudsen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Efter to fyringsrunder i Tresu Group i efteråret, og efter at finansdirektøren blev fyret efter sommerferien, så er den administrerende direktør, Søren Maarsø, også fortid i virksomheden efter "fælles aftale".

Kolding: Der var fuld fart på Tresu Group for et år siden. Virksomheden, der er specialist i at fremstille trykmaskiner til emballageindustrien, voksede over hele linjen.

Men efter to fyringsrunder i virksomheden, der er ejet af kapitalfonden Altor, er antallet af medarbejdere skrumpet fra cirka 250 til cirka 200. Finansdirektøren blev fyret efter sommerferien, og nu er den administrerende direktør, Søren Maarsø, færdig efter en "fælles aftale", oplyser formanden Carsten Nygaard Knudsen.

- Vi har sagt farvel til hinanden. Søren skal videre, og vi skal videre. Mere er der ikke i det. Det er fortsat en god virksomhed. Indenfor de seneste år har vi fået nogle store ordrer hos kartonindustrien i USA, og kunderne har fortsat stor tillid til os, siger Carsten Nygaard Knudsen.

Virksomheden, der i mange år har solgt udstyr til blandt andet den svenske gigant Tetra Pak, præsenterede i starten af året et overskud på 74 mio. kroner, og omsætningen var løftet 47 procent til 637 mio. kroner i Tresu A/S. Væksten kom blandt andet efter flere store ordrer på det amerikanske marked, men de næste store ordrer lod vente på sig.

Annonce

- Vi tror på markedet og virksomheden. Vores ejere har skudt knap 150 mio. kroner ind i løbet af året. Det understreger, at der er en stor tro på virksomheden.

Carsten Nygaard Knudsen, formand for Tresu

Tresu kort

Tresu Group har siden opstarten i 1981 haft hovedsæde i Sdr. Bjert ved Kolding, men i 2019 flytter virksomheden til en ny fabrik i Kolding. Virksomheden producerer såkaldte flexo trykmaskiner til emballageindustrien og tilbehør og specialløsninger til den grafiske industri. Virksomheden har i efteråret været gennem to fyringsrunder, så der i dag er cirka 200 medarbejdere mod 250 i starten af året.

Tilført 150 mio. kr.

Selskabet blev i midten af 2017 handlet mellem to kapitalfonde, hvor Erhvervsinvest, efter syv års ejerskab, solgte til den nordiske kapitalfond Altor for et trecifret millionbeløb, der ejer selskabet gennem Tresu Investment Holding.

Mens Tresu A/S endte med et stort overskud sidste år, blev det til underskud i holdingselskabet Tresu Investment Holding. For 2017 fremviste holdingselskabet et driftsunderskud på 38 millioner kroner, og det seneste regnskab, der dækker de første ni måneder i 2018, viser et driftsunderskud på 173 mio. kroner.

- Der har været nogle huller i vejen. Det kan vi roligt sige. Det seneste kvartalsregnskab i Tresu Investment Holding er ikke kønt. Der er nogle ting, vi skal have fat i. I den forbindelse er vi sammen med Søren blevet enige om, at der skal nye øjnene på tingene. Men jeg har stor respekt for Sørens arbejde i Tresu. Og medarbejderne har også gjort en kæmpe indsats, siger Carsten Nygaard Knudsen.

Virksomheden offentliggjorde i august, at de flytter fra de nuværende syv lokationer i Kolding-området til en ny fabrik i Kolding, hvor de lejer sig ind, og de planer er ikke ændret.

- Vi tror på markedet og virksomheden. Vores ejere har skudt knap 150 mio. kroner ind i løbet af året. Det understreger, at der er en stor tro på virksomheden, siger Carsten Nygaard Knudsen.

Vi er ikke på bar bund

I har sagt farvel til finansdirektøren og nu også direktøren. Det betyder, at ledelsen er udfordret?

- Det kan du sige, men laget lige under direktion, vicedirektørerne, de har mere end 100 års erfaring i Tresu. De er meget loyale og dygtige. Det gælder alle medarbejdere. Selvfølgelig er der et hul, men vi står ikke på bar bund, siger Carsten Nygaard Knudsen.

Finansdirektøren, Heidi Thousgaard Jørgensen, tiltrådte 1. august i år og har midlertidigt overtaget direktørposten. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Søren Maarsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce