Annonce
Nordtyskland

Topchef i det offentlige sprang vaccinekøen over

Torsten Wendt fik første prik med vaccinen fra Pfizer/Biontech allerede i slutningen af januar. Det har han selv oplyst.

ITZEHOE: Anklagemyndigheden har nu modtaget en anmeldelse mod Torsten Wendt, der er øverste forvaltningschef med titel af landråd i Steinburg Amt i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Sidste uge bekræftede Wendt, at han allerede den 23. januar havde fået midlet fra Pfizer/Biontech på vaccinecentret i Itzehoe, der er amtets administrative centrum.

Landråden forklarer, at han ikke selv aktivt gjorde noget for at få en indsprøjtning. Dosen var i overskud, og ingen andre potentielle vaccinekandidater var til stede. Personalet havde desuden helt overbevisende forklaret ham, at den pågældende dosis ellers ville blive smidt væk.

Anklagemyndigheden undersøger nu, om der er baggrund for at rejse tiltale. Endnu er der dog ikke truffet nogen afgørelse, understreger Peter Müller-Rakow, der er ledende statsadvokat hos anklagemyndigheden i Itzehoe.

Forbundsdagen drøfter for øjeblikket sanktioner mod personer, der springer vaccinekøen over. Men skulle en sådan regel blive vedtaget, har den ikke tilbagevirkende kraft. Samtidig er det usikkert om den slags bestemmelser overhovedet er relevante i det konkrete tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce