Annonce
Biler

Topdesigner giver nyt liv til billedskøn klassisk sportsvogn

Den i forvejen smukke Aston Martin Vanquish er ændret på over 100 punkter, som er med til at gøre den en snes yngre. Det gælder bl.a. nye spoilere i kulfiber-materialer. Foto: Callum
Den navnkundige bildesigner Ian Callum genskaber 25 eksemplarer af sin billedskønne Aston Martin Vanquish fra starten af dette årtusinde.

Den kendte danske Cobra-maler Asger Jorn lavede i sin tid en serie billeder, hvor han malede oven på andres værker. Sådan noget sker også i bilernes verden. Bare med den forskel, at det her er kunstneren, som ommøblerer sit eget værk. Vi taler om den nærmest ikoniske bildesigner Ian Callum, der har været med til at genrejse Jaguar Landrover med en række nyskabende modeller. Det gælder bl.a. Jaguar F-Type, F-Pace og I-Pace. Men han stoppede tidligere på året. Det skete for at starte sit eget designstudio.

En af de første opgaver går ud på at give en opdatering til den i forvejen billedskønne Aston Martin Vanquish fra 2001, som han selv designede i sin tid hos Aston Martin. Den elegante coupé med V12-motor har fået en opgradering over hele linjen, som bl.a. omfatter nye karrosseridele og spoilere i kulfiber, 20 tommer hjul og full LED-lygter for og bag.

Annonce
V12-motoren er opgraderet med 60 hk, så den nu yder 580 hk. Foto: Callum

Tag uret med

I alt er der foretaget over 100 ændringer på bilen, der i forvejen altså nærmest har et tidløst designsnit. Rent praktisk er planen at ombygge 25 donorbiler, og det bliver ikke billigt. Du skal nemlig lægge 550.000 pund – eller 5,6 mio kr. før danske afgifter, men så leverer Callum også en donorbil. Man kan dog også møde op med sin egen bil og få den ombygget.

Til gengæld kan man så glæde sig over et interiør, hvor den bedagede betjening fra starten af dette årtusinde er skiftet ud med en otte-tommer-skærm, der har Apple Carplay. Som om det ikke var nok, er der integreret et ur fra den eksklusive engelske urproducent Bremont. Det kan endda tages med og bruges som lommeur. Sæderne er ombetrukket med læder fra den skotske producent ”Bridge of Weir”, mens bagsædet er røget ud for at skabe mere plads til bagage. Det var en af svaghederne i modellen.

Flere hk

V12-motoren er heller ikke gået ram forbi. Her er effekten øget med 60 hk, så den nu leverer 580 hk, og man kan nu bestille en ny sekstrins gearkasse. Samtidig er undervognen opgraderet, så den byder på mere komfort, uden at det går ud over de sportslige egenskaber.

Aston Martin Vanquish blev fremstillet i 2.589 eksemplarer og erstattet af en ny Vanquish model i 2012. Den blev i fjor afløst af Aston Martin Superleggera. Aston Martin vil dog genoplive navnet til en kommende model med centermotor.

Indendørs har bilen fra starten af dette årtusinde fået storskærm med Apple Carplay, et eksklusivt Bremont-ur, som kan tages med og indtræk i skotsk læder. Foto: Callum
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce