Annonce
Sport

Tophold i kvindernes liga åbnede 2022 med pligtsejre

Mie Højlund og Odense Håndbold åbnede 2022 med en sejr på 30-27 over Silkeborg-Voel, der dog fulgte rigtig godt med. Førstkommende onsdag får Team Esbjerg besøg af netop Odense Håndbold, der har maksimumpoint efter 14 ligakampe i denne sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Odense slog Silkeborg-Voel og Herning-Ikast besejrede Aarhus United, men begge hold måtte arbejde for sagen.

Søndag skulle Team Esbjerg have spillet topkamp ude mod Viborg HK, men den kamp blev som bekendt aflyst, da hjemmeholdet havde fem spillere eller mere udenfor med coronasmitte.

Og så var det jo sådan set bare at læne sig tilbage og vente på, om der blev leveret en forsinket nytårsgave, da toprivalerne fra Odense Håndbold og Herning-Ikast Håndbold løb på banen mod henholdsvis Silkeborg-Voel og Aarhus United.

Men der var ikke noget at hente, for hverken Odense eller Herning-Ikast dummede sig. De måtte begge arbejde hårdt for at pointene bugseret i hus, men den første mission i det nye år lykkedes.

Annonce

Lad os tage Odense først. Det fynske ligatophold hentede sejr nummer 14 ud af lige så mange mulige, da Silkeborg-Voel blev besejret med 30-27.

Odense var uden landsholdskeeper Althea Reinhardt, der jo gjorde det fortræffeligt ved VM-slutrunden i december i Spanien. Hun blev afløst af 19-årige Mathilde S. Bengtson, og hun gjorde det faktisk aldeles glimrende og stod med en redningsprocent på 36.

Silkeborg-Voel var lige ved at få kontakt i anden halvleg, hvor Ann Grete Nørgaard brændte et straffekast ved stillingen 24-22 til Odense.

Topscorere for Odense, der efter planen skal på besøg hos Team Esbjerg i Blue Water Dokken førstkommende onsdag kl. 20.30, blev Mie Højlund og hollandske Dione Housheer med hver otte mål.

Havde alle muligheder

I Ikast vandt hjemmeholdet, der for første gang var uden gravide Stine Skogrand, med 27-24 over Aarhus United, der dog havde alle muligheder for at have nappet et enkelt eller to point med hjem.

Aarhus United havde store chancer på samlebånd, men effektiviteten manglede overfor en fremragende Sabine Englert inde i målet, der passede buret i anden halvleg og bankede redningsprocenten op på 55.

Landsholdsspillerne Emma Friis og Simone Petersen scorede henholdsvis syv og seks mål for Herning-Ikast, hvor også norske Ingvald Bakkerud var en afgørende faktor med syv scoringer. Hos Aarhus United stod Mathilde Neesgaard stærkest i billedet med hele ti scoringer, men det rakte altså ikke til point.

Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Købe eller leje? Transfervinduets krinkelkroge kan ende i sønderjyske kompromisser

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Tønder For abonnenter

På størrelse med 3000 fodboldbaner: Virksomhed vil forsyne stort set hele Sønderjylland med gigantisk solcellepark

Esbjerg For abonnenter

Klimahykleri eller økonomisk snusfornuft: Du tvinges til at sortere affald for klimaets skyld - men dit pap og papir køres helt til Holland i store diesel-lastbiler

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Ribe Esbjerg HH

Vigtig underskrift: Anfører forlænger sin kontrakt med Ribe-Esbjerg

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Sønderborg

Svend kæmper mod Lærkevejs huller: - Den dårligst vedligeholdte vej vest for Uralbjergene

Aabenraa For abonnenter

Tysk par er faldet perfekt til i Hostrupskov: - Naboerne kom med blomster efter få dage

Vejen

Trist rekord: Her så man mindst til solen og fik mest regn i 2021

Annonce