Annonce
forside

Tophold var i knibe

TM Tønders Casper Rahr Madsen havde en travlt lørdag eftermiddag. Først fik han næsten en halv times spilletid i 1. divisionskampen mod Sydhavsøerne. Umiddelbart efter var han styrmand på Tønders 3. divisionsmandskab, der med sejren over Kolding har bidt sig fast i toppen af rækken. Foto: Flemming Andersen

TM Tønder 2 tog lørdag aften imod Kolding HK 2 for igen at forsøge at komme tættere på puljens førsteplads. Kampen mod bundhold blevet noget mere spændende end forventet.

Tønder: TM Tønder 2 spillede forrige weekend imod Svendborg HK, hvor det endte med en kneben sejr på 28 - 27 og dermed de to point, holdet havde sat næsen op efter. Lørdag var det så bundholdet Kolding, som skulle prøve at ryste topholdet TM Tønder en smule. Det lykkes faktisk

Kampens første halvleg var meget begge veje, og Kolding-mandskabet formåede at presse TM Tønder 2, der ikke fik lov til at udfolde sig. Igennem hele halvlegen var der ikke megen forskel at øjne mellem top- og bundholdet. Det var to hold, som begge kæmpede benhårdt om at få sejren med hjem, men intet var afgjort efter de første 30 minutter. Her var stillingen 12 - 12.

- Første halvleg spiller vi ikke godt. Vi er der ikke. De får trukket os ned i et tempo som vi ikke må komme ned på. Vi vidste før kampen, at de ville forsøge at få os ned på deres tempo. Så der er ros til Kolding i første halvleg, udtalte TMT-træner Brian Smidemann efter slutfløjtet.

Anden halvleg skulle ikke starte bedre for TM Tønder end første sluttede. Kolding satte sig i front fra starten, og Tønder måtte vise, at de som tophold evnede at komme tilbage. De gjorde de. De sidste 10 minutter stod der TMT på stort set det hele, og da kampen var slut, havde TM Tønder nærmest mirakuløst vendt kampen. Fra at være bagud stod der til sidst 32-25 i hjemmeholdets favør på måltavlen.

Det betyder at TMT nu igen har fået to point på kontoen, og har lagt sig solidt i toppen af puljen.

- Anden halvleg starter vi skidt, og kommer bagud, inden vi tager os rigtigt sammen. Vi var godt klar over, at vi havde en bedre form, som gør at vi nok skulle vinde den kamp. Men ros til Kolding, de gav os kamp til stregen, siger træner Brian Smidemann

Annonce

Men ros til Kolding, de gav os kamp til stregen.

Brian Smiedemann, træner, TM Tønder
TM Tønder 2, vandt lørdag overbevisende 32- 25 over et ellers godt spillende Kolding mandskab.Arkivoto: Hans Chr. Gabelgaard

Individuelle præstationer

- Vi må ikke komme i de problemer, som vi kommer i. Men det er typisk når man er et tophold, og de kommer som underdogs, så er det svært. Og så gjorde det ikke situationen bedre, at vore førsteholdsspillere, som kom ned og som havde været med i 1. divisionskampen lige inden, havde lidt brugte batterier. Men så er der andre spillere der træder i karakter i dag, blandt andet Nikolaj Damm, som spillede en super kamp, lød Tønder-trænerens afsluttende vurdeing..

Tønders målscorere var Nikolaj Damm 7, Lars Reinholdt 6, Casper Madsen 6, Nikolaj Keller 5, Kasper Smidemann 3, Mathias Hejsel 3 og Lars Muus 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce