Annonce
forside

Tophold var overlegne

Svendborg: Det unge mandskab fra Sydstjernen måtte tage hjem fra Fyn med en ordentlig afklapsning. Topholdet fra Tved G.&I. var for stor en mundfuld, og vandt således 34-20.

Allerede fra starten af kampen så det svært ud for gæsterne. En god defensiv blandet med flotte offensive præstationer fra hjemmeholdets spillere gjorde, at der efter 16 minutter stod 12-0 på måltavlen.

Stille og roligt kom udeholdet bedre med i kampen. Bolden blev sat ind bag en velspillende målvogter fra Tved, og en mandsopdækning af værternes playmaker satte hjemmeholdets angrebsspil en anelse ud af funktion. Tæt på sejr kom de lyseblå spillere fra Aabenraa dog ikke.

Sydstjernen-træner Benny Kolbeck roste efterfølgende sine spillere for ikke at gå helt ned med fanen.

- Vi er meget bedre med i anden halvleg. Pigerne gav ikke op, og kæmpede alt hvad de kunne efter pausen, sagde han efterfølgende.

Tved G.&I. - Sydstjernen: 34-20 (21-11)

Håndbold, 3.division, kvinder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce