Annonce
Sport

Topholdet Aalborg banker GOG og stormer videre

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
GOG var aldrig tæt på at true Aalborg, da det lørdag blev til et nederlag på 26-32 til nordjyderne.

Aalborg Håndbold har taget på GOG.

Lørdag slog nordjyderne sidste sæsons fynske guldrivaler for femte kamp i træk, da det blev til en sejr på 32-26 i Gigantium i Aalborg.

Sejren er Aalborg 11. i træk i ligaen og bringer de forsvarende mestre op på 27 point på førstepladsen. Det er otte point mere end nummer to, TTH Holstebro, der dog har spillet en kamp færre.

GOG's vicemestre har 16 point på tabellens syvendeplads.

Første halvleg lørdag var en tæt affære. GOG indledte målscoringen og havde i den første periode en lille fod foran, men så tog Aalborg teten og kom foran 7-5. GOG svarede igen, inden nordjyderne sluttede halvlegen af med en god periode, der sendte dem til pause foran 18-15.

Der stod Aalborg på det hele i anden halvleg. Henrik Møllgaard sendte de forsvarende mestre foran 22-16 efter lidt over fem minutter, og hjemmeholdet var i kontrol.

GOG kom op på minus fire mål, men tættere på kom fynboerne aldrig. Med fem minutter tilbage var Aalborg igen foran med seks, og så var kampen så godt som lukket.

Udeholdets Lasse Møller blev topscorer med 11 mål.

Senere lørdag leverede Lemvig-Thyborøn en mindre sensation, da det hjemme lykkedes at slå Skjern 27-24 efter at have været bagud 13-14 ved pausen.

Det var blot anden gang i sæsonen, at Lemvig-Thyborøn kunne gå fra banen med to point, og det sluttede samtidig en stime på 11 kampe i træk uden sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce