Annonce
Sport

Topholdet Aalborg nedlægger Århus i anden halvleg

Aalborg tillod Århus at komme tilbage, da ligatopholdet hjemme vandt smalt med to mål i Primo Tours Ligaen.

Aalborg Håndbold skulle lige i gang, men så var topholdet også for stor en mundfuld for Århus Håndbold fredag aften.

På hjemmebane i Primo Tours Ligaen tog Aalborg imod, og hjemmeholdet vandt opgøret 28-26 efter at have lukket gæsterne ind i opgøret mod slutningen.

Aalborg førte med seks mål seks minutter før tid, men tillod altså lidt spænding.

Med sejren øgede Aalborg afstanden ned til TTH Holstebro på andenpladsen i ligaen.

Aalborg topper med 29 point, mens TTH Holstebro efter torsdagens udesejr over Skjern Håndbold har 22 point.

Århus blev på sine 16 point på tiendepladsen.

Første halvleg blev en lige affære, og de to hold gik til pause med 14-14.

I anden halvlegs indledning trak Aalborg fra, og efter et par minutter sørgede Henrik Møllgaard for 18-14, og så var linjen lagt, selv om Aalborg slækkede på koncentrationen i slutfasen.

KIF Kolding led sit fjerde nederlag i træk, da det på hjemmebane blev til et nederlag på 24-33 mod Sønderjyske, som ligger på sjettepladsen med 18 point.

KIF Kolding holdt sig på 12.-pladsen, da det ikke lykkedes Lemvig-Thyborøn at få point med hjem fra Silkeborg.

Det var dog tæt på, da Bjerringbro-Silkeborg (BSH) vandt knebent med et enkelt mål og 31-30.

BSH har 20 point på tredjepladsen, mens Lemvig har syv point som næstsidst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce