Annonce
Billund

Topkamp i serie 2 på Grindsted Stadion

GGIF Fodbolds førstehold i serie 2. Bagerst fra venstre Christian Hedegaard Pedersen (karantæne), Thomas Sørensen, Kasper Knudsen, Christian Hansen, Martin Kongsager, Kenni Jensen, Christoffer Wutborg, Morten Hedegaard Pedersen, Træner Christian Thorne og holdleder Jesper Øhlenschlæger.Forrest fra venstre: Simon Poulsen, Nicolai Bryndum, Sebastian Øhlenschlæger, Jesper Schmidt, Kevin Rajakumar, Martin Thimes.På billedet mangler: Oliver Jakobsen (U19), Emil Hergott Hansen (U19) og Sebastian Svejstrup. PR-foto

Grindsted: Fredag aften 10. maj spiller GGIF Fodbolds førstehold i serie 2 topkamp mod Ølstrup.

Kampen er den sidste i første runde af foråret, hvor de otte hold mødes to gange. Vinderen af fredagens kamp går ind til anden halvdel på førstepladsen.

Udover at være topkamp er det også brødreopgør, idet GGIFs matchvinder fra seneste kamp mod HTS, Jesper Schmidt skal i kamp mod sin storebror Karsten Dahl Schmidt. De to brødre har begge trådt deres første fodboldstøvler i Filskov, hvor deres far Tage i øvrigt er træner.

Jesper Schmidt scorede to mål i HTS, hvor GGIF vandt 2-0, men derudover er det værd at bemærke at GGIFs nye målmand Martin Kongsager har holdt buret rent i to kampe i træk.

Kampen spilles på Grindsted Stadion klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce