Annonce
forside

Topkamp uden betydning

Jens Ole Mathiesen glæder sig til søndagens topkamp, der er uden den stor betydning.

Håndbold 3. division, damer: SIF Ansager-SGI Esbjerg, søndag klokken 13.30

SIF Ansager er sikker på andenpladsen i puljen og skal ud at spille oprykningskampe til 2. division. Det blev afgjort, da Struer/Resen, der kunne nå at indhente SIF Ansager, kun spillede 28-28 på udebane mod Tarm-Foersum.

Derfor er hjemmekampen mod rækkens nummer et SGI Esbjerg, der har sikret sig oprykning, uden betydning. Jens Ole Mathiesen, træner for SIF Ansager, glæder sig dog til hjemmekampen.

- Det er en stor udfordring at møde SGI Esbjerg, da det er et rigtig godt hold. Vi vil bruge kampen til at finpudse tingene, inden de afgørende oprykningskampe, siger han.

SIF Ansager håber, at der kommer masser af folk i Skovlund/Ansager Hallen for at hjælpe hjemmeholdet frem til en sejr, der kan give masser af selvtillid til de kommende oprykningskampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce