Annonce
forside

Topkamp uden betydning

Jens Ole Mathiesen glæder sig til søndagens topkamp, der er uden den stor betydning.

Håndbold 3. division, damer: SIF Ansager-SGI Esbjerg, søndag klokken 13.30

SIF Ansager er sikker på andenpladsen i puljen og skal ud at spille oprykningskampe til 2. division. Det blev afgjort, da Struer/Resen, der kunne nå at indhente SIF Ansager, kun spillede 28-28 på udebane mod Tarm-Foersum.

Derfor er hjemmekampen mod rækkens nummer et SGI Esbjerg, der har sikret sig oprykning, uden betydning. Jens Ole Mathiesen, træner for SIF Ansager, glæder sig dog til hjemmekampen.

- Det er en stor udfordring at møde SGI Esbjerg, da det er et rigtig godt hold. Vi vil bruge kampen til at finpudse tingene, inden de afgørende oprykningskampe, siger han.

SIF Ansager håber, at der kommer masser af folk i Skovlund/Ansager Hallen for at hjælpe hjemmeholdet frem til en sejr, der kan give masser af selvtillid til de kommende oprykningskampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce