Annonce
forside

Topmålet af arrogance

Læserbrev: Det er altid godt, når der kastes lys på jordforureningen i Grindsted. Der skal findes penge og metoder til oprensning.

Set i det lys er det positivt, at statsminister Lars Løkke besøger Grindsted og sammen med borgmester Ib Kristensen beser de centrale forureningssteder.

Det er dog topmålet af arrogance - og besøget får derfor først og fremmest et skær af et iscenesat Venstre Valgkamp Stunt, at der hverken er inviteret fagfolk eller politikere med fra Region Syddanmark til besøget.

Det er dog regionens folk, der har viden om forureningen, og det er politikere fra regionens miljøudvalg, borgergruppen og lokale MF'ere, som fra dag ét har været helt tæt på forureningssagen og kæmper en kamp for at oplyse og finde løsninger på forureningen.

Mennesker, som også kæmpede, da det var svært at løfte sagen og få interesse fra miljøministre og statsminister.

Nu er tiden en anden, og snart er der valgkamp. Og vips - så står Lars Løkke i Grindsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce