Annonce
Nordtyskland

Toppolitiker til grin: Hoppede på telefonjoke om kupforsøg i sit eget parti

Ralf Stegner fattede tilsynelandende ikke på noget tidspunkt mistanke under den to et halvt minutter lange samtale. Foto: SPD.
Annonce

KIEL: Socialdemokratiets gruppeformand i den slesvig-holstenske landdag, Ralf Stegner,har haft en rigtig møguge. På sit partis kongres i Berlin blev han i weekenden vraget som medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse. Nu er det så kommet frem, at han op til kongressen var blevet snydt af et falsk telefonopkald fra en højreorienteret youtuber.

Spøgefuglen udgav sig telefonisk som SPD’s nyvalgte formand, Norbert Walter-Borjans, og tilbød Ralf Stegner posten som tysk finansminister og vicekansler. Den slesvig-holstenske fattede ikke mistanke, men har klart interesseret. Han ville dog drøfte sagen med sin hustru, lyder det på de optagelser, youtuberen har lagt på nettet.

Posten som finansminister og vicekansler er på ingen måde vakant. Den er nemlig besat af Stegners partifælle Olaf Scholz. Med andre ord var den slesvig-holstenske socialdemokrat politiker ikke afvisende over for et kupforsøg i egne rækker.

Ralf Stegner afviser at kommentere optagelserne.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce