Annonce
Nordtyskland

Toppolitiker til grin: Hoppede på telefonjoke om kupforsøg i sit eget parti

Ralf Stegner fattede tilsynelandende ikke på noget tidspunkt mistanke under den to et halvt minutter lange samtale. Foto: SPD.

KIEL: Socialdemokratiets gruppeformand i den slesvig-holstenske landdag, Ralf Stegner,har haft en rigtig møguge. På sit partis kongres i Berlin blev han i weekenden vraget som medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse. Nu er det så kommet frem, at han op til kongressen var blevet snydt af et falsk telefonopkald fra en højreorienteret youtuber.

Spøgefuglen udgav sig telefonisk som SPD’s nyvalgte formand, Norbert Walter-Borjans, og tilbød Ralf Stegner posten som tysk finansminister og vicekansler. Den slesvig-holstenske fattede ikke mistanke, men har klart interesseret. Han ville dog drøfte sagen med sin hustru, lyder det på de optagelser, youtuberen har lagt på nettet.

Posten som finansminister og vicekansler er på ingen måde vakant. Den er nemlig besat af Stegners partifælle Olaf Scholz. Med andre ord var den slesvig-holstenske socialdemokrat politiker ikke afvisende over for et kupforsøg i egne rækker.

Ralf Stegner afviser at kommentere optagelserne.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Prisfest hos de frivillige

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Vejen

Biltyven måtte lade bil være bil

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce