Annonce
Sydjylland

Toppolitikere: - De 17 børn skal dna-testes

Dansk Folkepartis Marie Krarup kalder sagen "fuldstændig grotesk" og foreslår, at de 17 børn bliver dna-testet for at fastslå, om der er baggrund for familiesammenføring af alle 17 børn.

En række lokale folketingspolitikere er forargede og kræver opstramning af reglerne omkring familiesammenføring og børnecheck i kølvandet på sagen om den 47-årige flygtning fra Ribe, der får familiesammenført 17 børn. Eva Kjer og Marie Krarup kræver de 17 børn dna-testet.

Annonce

Politikerne stod nærmest i kø tirsdag og onsdag for at kommentere den opsigtsvækkende sag om den 47-årige flygtning fra Ribe, Daham Al Hasan, der har fået tilladelse til at familiesammenføre 17 børn og dermed er berettiget til 214.128 kroner i børnepenge.

- Det viser jo galskaben, at han er en flygtning, der får familiesammenført 17 børn. Man må søreme håbe, at myndighederne får testet dna'et på hans børn, siger Venstres folketingsmedlem Eva Kjer Hansen syrligt med hentydningen til, at det måske ikke er sikkert, at alle 17 familiesammenførte børn tilhører den syriske flygtning, der har tre koner.

Eva Kjer Hansen betragter sagen om den 47-årige flygtning som en udstilling af svagheden i det danske velfærdssystem, at han kan få familiesammenført 17 børn og får ret til over 200.000 kroner i børnepenge.

Dansk Folkepartis Marie Krarup kalder sagen "fuldstændig grotesk" og foreslår som Eva Kjer Hansen også, at de 17 børn bliver dna-testet for at fastslå, om der er baggrund for familiesammenføring af alle 17 børn:

- Det er kædeindvandring, der foregår, og jeg mener faktisk, der er tale om en far, der har bortført og tvangsfjernet børnene fra deres mødre, og derfor skal de naturligvis også sendes tilbage. Det er helt grotesk. Derfor har vi også gennem lang tid bedt om at få strammet op for familiesammenføringerne. Behovet for opstramninger viser denne sag med al tydelighed, siger Marie Krarup.

Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen er også forarget:

- Ønsker man at være i Danmark, må man indordne sig. Jeg bliver forarget, når man hører, han har tre hustruer. Det tegner billedet af en uvidende tilgang til den ligestilling, vi har her i Danmark, og det duer ikke, at man tror, de kan familiesammenføres, fortæller Christian Rabjerg Madsen.

Mette Bock fra Liberal Alliance kalder reglerne på området absurde og henviser til sagen om kokken fra Fanø, der er blevet smidt ud af Danmark efter 10 år i landet.

- Den flittige kok på Fanø, som har været selvforsørgende i 10 år, kan ikke få lov til at blive. Men banditten, der har tre koner og 17 børn, og en meget broget fortid, ham kan vi ikke smide ud. Når vi har de to sager sideløbende, så det er jo et tydeligt bevis på, at reglerne på området trænger til reformer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce