Annonce
Sport

Topscorer sikrer Viborg point med saksespark i oprykkerduel

Sebastian Grønning jubler efter sin imponerende udligning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sebastian Grønning udlignede på et saksespark, da Viborg vendte 0-3 til 3-3 i oprykkerduellen mod Silkeborg.

Der var underholdning for alle pengene, da de to kommende superligahold Viborg og Silkeborg onsdag tørnede sammen i 1. division.

Mandag aften blev begge klubber sikret oprykning uden at spille, da den nærmeste rival i toppen af tabellen, Esbjerg, tabte. Der var derfor lagt op til lidt af en fodboldfest, og det blev det da også.

Det endte således 3-3. Silkeborg var ellers kommet foran med 3-0, men et flot comeback af Viborg sikrede altså hjemmeholdet et point. Det udlignende mål blev lavet af rækkens topscorer, Sebastian Grønning, med et saksespark.

Dermed er der status quo i toppen af 1. division, hvor Viborg og Silkeborg nu kan bruge de sidste tre runder på at spille om førstepladsen. Et enkelt point skiller de to hold med Viborg øverst.

Silkeborg dominerede ikke fra start, men var utroligt effektive. Efter lidt over en halv time stod der derfor 3-0 til gæsterne.

De to første mål faldt, efter at det havde brændt på i den anden ende.

Efter cirka ti minutter scorede Magnus Mattsson til 1-0, få øjeblikke efter to store muligheder til Viborg. Nicklas Helenius scorede efter en lille halv time, da Silkeborg slog til, lige efter at Sebastian Grønning havde brændt en kæmpechance.

Magnus Mattsson blev dobbelt målscorer, da han efter at være blevet sendt i dybden med en høj bold køligt sendte kuglen i kassen til 3-0.

Stemningen i Viborg var efterhånden på nulpunktet, men kort før pausen fik tilskuerne noget at glæde sig over, da Jacob Bonde reducerede på et straffespark.

Endnu bedre blev stemningen kort inde i anden halvleg, da Mads Lauritsen efter et hjørnespark skovlede bolden over målstregen til 2-3. Blot et par minutter senere nåede den kogepunktet, da Jacob Bonde så ud til at have udlignet.

Men målet blev annulleret for offside, og Silkeborg holdt med nød og næppe fast i sin føring. Det varede dog kun et par minutter.

Viborg lugtede blod, og efter en genialitet stod der 3-3. Sebastian Grønning tog revanche for sin store afbrænder i første halvleg, da han på akrobatisk vis saksede et indlæg fra Jeppe Grønning i mål.

Underholdningen fortsatte, men flere mål blev det altså ikke til trods muligheder til begge hold. Især Viborg pressede på, men Silkeborg forsvarede det ene point hjem.

Meget passende blev slutfløjtet akkompagneret af fyrværkeri over stadion i Viborg.

I nedrykningsspillet tog Hvidovre en sejr på 1-0 over Fremad Amager, så førstnævnte nu er så godt som sikret en sæson mere i 1. division.

Hvidovre har ni point ned til Vendsyssel lige under nedrykningsstregen med tre kampe tilbage. Fremad Amager har et point mere end Hvidovre og er derfor helt sikker på at spille i 1. division efter sommerpausen.

/ritzau/

Annonce
EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Helsingør svækket til møde med EfB

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce