Annonce
Kolding

Topsvømmer blev hædret af borgmesteren - og havde frugt og bær med til ham

Det er helt normal kotyme, at idrætsfolk i Kolding, der har vundet medaljer ved internationale mesterskaber, bliver hædret på rådhuset. Rikke Møller Pedersen blev hyldet for sin sølvmedalje i 4x100 meter medley ved EM i svømning i sommer. Foto: Kolding Kommune

Topsvømmeren Rikke Møller Pedersen, der både er flyttet til Kolding og stiller op for Kolding Svømmeklub, blev hyldet af borgmesteren på rådhuset efter sommerens sølvmedalje ved EM i svømning.

Kolding: Det var ikke kun borgmester Jørn Pedersen, der stod klar med en gave, da svømmestjernen Rikke Møller Pedersen forleden blev hædret af ham for sin sølvmedalje i 4x100 meter medley ved sommerens EM i svømning i Glasgow.

Svømmeren, der for nylig flyttede til Kolding sammen med sin kæreste, sejleren Nicolai Sehested, havde været en tur i haven inden sit besøg på rådhuset. Og derfor kunne hun, efter at Jørn Pedersen havde holdt en tale for hende og overrakt hende en damaskdug fra Georg Jensen Damask, hive en pose frem med frisk frugt og bær fra haven.

Rikke Møller Pedersen skiftede tidligere i år klub, så hun nu stiller op for Kolding Svømmeklub. Samtidig er hun blevet tilknyttet klubben og Slotssøbadet som konsulent. I denne weekend skal hun blandt andet lave aktiviteter med svømmerne i Kolding Svømmeklubs konkurrenceafdeling, der skal på fælles sæson-opstartstur.

- Herfra er der stor glæde over, at du repræsenterer Kolding Svømmeklub på så fornem vis. Det er god branding for ikke bare klubben men også for os som by og kommune. Og at du så samtidig også er et stort forbillede for medlemmerne i klubben, er jo også fantastisk, sagde Jørn Pedersen blandt andet til svømmeren, der siden 2013 har haft verdensrekorden i 200 meter brystsvømning.

Borgmesteren glædede sig også over, at Rikke Møller Pedersen ikke kun er blevet medlem af svømmeklubben i Kolding. Også Kolding Kajak Klub har fået hende som medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce