Annonce
Sydjylland

Torben Buschs opskrift på ciabatta

Ciabattabrødet kommer til at se sådan her ud, hvis man er lige så god til at bage det som Torben Busch. Foto: Stine Hygum

Dag 1 (hævestykke):

250 g vand (ca 25 grader)

250 g tipo 00 hvedemel

2 g gær

1: Alle ingredienser røres godt sammen.

2: Stilles tildækket på bordet til dagen efter.

Dag 2:

Fra dag 1 (hævestykke)

300 g vand

525 g tipo 00 hvedemel

25 g olivenolie

20 g gær

2 tsk salt (OBS skal først tilsættes til sidst)

  1. Vandet tempereres på ca. 17 C så den færdige dej, ender på 25 – 26°C. (dejen bliver æltet varm)
  2. Alle ingredienser (undtaget salt) æltes sammen med dejkrog på køkkenmaskine.
  3. Efter 10 minutters æltetid tilsættes salten.
  4. Dejen æltes færdig, ved høj hastighed - skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud, så er den færdig æltet.
  5. Kom dejen i en skål, der er smurt med olivenolie.
  6. Sættes til forhævning i 60 minutter et lunt sted (eller koldhæv dejen til næste dag) med låg eller husholdningsfilm over.

Efter 60 minutter eller næste dag:

  1. Hæld dejen forsigtig ud på et let meldrysset bord.
  2. Del dejen forsigtigt i 500 g store stykker (pas på med ikke at trykke luften ud af dejen).
  3. Læg brødene forsigtig på bageplade med bagepapir.
  4. Drys lidt hvedemel på hvert brød og træk dem en smule i hver ende.
  5. Bag brødene med det samme, gerne på bagesten eller bagestål.
  6. Bages i en god varm ovn ved 240°C i almindelig ovn og 230°C i varmluft ovn i ca. 25 -30 min. Gerne med lidt damp.

Bonusinfo: Ciabatta betyder sutsko på italiensk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce