Annonce
Sport

Toronto fyrer Frederik Andersens træner efter NHL-nedtur

Nick Turchiaro/Ritzau Scanpix
Seks nederlag i træk i NHL koster nu Frederik Andersens træner Mike Babcock jobbet i Toronto Maple Leafs.

Den canadiske ishockeyklub Toronto Maple Leafs har fyret cheftræner Mike Babcock efter seks nederlag i træk i NHL.

Den 56-årige træner har stået i spidsen for det canadiske storhold i de seneste fem sæsoner.

I 2016 var Babcock med til at hente den danske målmand Frederik Andersen til klubben.

Selv om Toronto har vundet langt mere, end holdet har tabt under hans ledelse, så er det gået helt galt i de seneste kampe, hvor målene også er væltet ind bag Frederik Andersen.

På ti dage er det blevet til nederlag mod Philadelphia Flyers (2-3), Chicago Blackhawks (4-5), New York Islanders (4-5), Boston Bruins (2-4), Pittsburgh Penguins (1-6) og senest Vegas Golden Knights (2-4).

Pladsen som cheftræner overtages af Sheldon Keefe, der er blevet forfremmet fra Toronto Maple Leafs' franchise-hold, Toronto Marlies, i AHL.

General manager Kyle Dubas håber, at udskiftningen på trænerposten kan føre noget godt med sig.

- Vi vil alle være skuffede, hvis ikke vi inden for de næste dage og uger begynder at vise bedre beslutsomhed, styrke og en bedre fatning, så vi kan komme tilbage og spille, som vi har gjort før - endda tidligere i denne sæson.

- Det skal vi gøre over 60 minutter og gentage over flere dage og måneder ad gangen. Det mener vi, at vi er i stand til, siger Kyle Dubas til nhl.com.

Toronto har hentet 22 point i 23 kampe af grundspillet i NHL, hvor holdet er placeret i den nederste halvdel af Eastern Conference. Torsdag møder Toronto på udebane Arizona Coyotes.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce