Annonce
Team Esbjerg

Torsdag falder afgørelsen: Er der nu også sat punktum i pokalfarcen?

DHF-obsevatør Jens Henriksen fik altafgørende indflydelse på resultatet i pokalkvartfinalen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast. Team Esbjergs protest over det kaotiske kampforløb blev afvist i første omgang, men det er langt fra sikkert, at der er sat punktum i sagen. Foto: Niels Husted
I første omgang fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben nedlagde i den farceagtige pokalkvartfinale mod Herning-Ikast i sidste måned. Hvis de danske mestre vil gå videre med sagen, skal det ske senest torsdag.

TEAM ESBJERG: Torsdag i sidste uge fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben havde nedlagt i forbindelse med den farceagtige pokalkvartfinalen hjemme i Blue Water Dokken mod Herning-Ikast.

Det var en kamp, hvor der var forsinkelse på lyden fra den elektroniske timeout-knap, og det var stærkt medvirkende til, at Team Esbjerg endte med at tabe den tætte kamp med 26-25.

JydskeVestkysten har flere gange tidligere skrevet om sagen, hvor Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen blandt andet har kaldt kampafviklingen fuldstændig grotesk.

- Jeg føler mig kørt over at et system, hvor alle dækker over hinanden. Det er svært at acceptere. Vi mister to timeouter, vi får et straffekast imod os, og vi mister bolden to gange – uden at vi begår nogen fejl. Det er da grotesk, sagde han blandt andet.

Også bestyrelsesformand Bjarne Pedersen var nådesløs i sit ordvalg, da det stod klart, at Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans havde afvist protesten.

- I Team Esbjerg forsøger vi at gøre tingene så professionelt som overhovedet muligt. Det gælder hele vejen rundt, og vi knokler for det her hver eneste dag. Det gør vi også på vegne af dansk håndbold, og så bliver vi mødt af amatører. Det er da amatøragtigt, når man sender folk ud, som ikke kender reglerne.

Annonce

Lige opover

Men sagen er måske ikke slut endnu. Team Esbjerg har nemlig mulighed for at bringe sagen videre til Håndboldens Appelinstans. Skal det ske, skal det gøres senest i løbet af torsdagen - og dermed er det altså lige opover.

Får Team Esbjerg medhold, skal pokalkvartfinalen spilles om, og så er der måske en ny chance for at spille Final4 mellem jul og nytår.

- Vi melder ud i løbet af torsdagen, lød meldingen fra bestyrelsesformanden efter onsdagens sejr over Horsens.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce