Annonce
Team Esbjerg

Torsdag falder afgørelsen: Er der nu også sat punktum i pokalfarcen?

DHF-obsevatør Jens Henriksen fik altafgørende indflydelse på resultatet i pokalkvartfinalen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast. Team Esbjergs protest over det kaotiske kampforløb blev afvist i første omgang, men det er langt fra sikkert, at der er sat punktum i sagen. Foto: Niels Husted
I første omgang fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben nedlagde i den farceagtige pokalkvartfinale mod Herning-Ikast i sidste måned. Hvis de danske mestre vil gå videre med sagen, skal det ske senest torsdag.

TEAM ESBJERG: Torsdag i sidste uge fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben havde nedlagt i forbindelse med den farceagtige pokalkvartfinalen hjemme i Blue Water Dokken mod Herning-Ikast.

Det var en kamp, hvor der var forsinkelse på lyden fra den elektroniske timeout-knap, og det var stærkt medvirkende til, at Team Esbjerg endte med at tabe den tætte kamp med 26-25.

JydskeVestkysten har flere gange tidligere skrevet om sagen, hvor Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen blandt andet har kaldt kampafviklingen fuldstændig grotesk.

- Jeg føler mig kørt over at et system, hvor alle dækker over hinanden. Det er svært at acceptere. Vi mister to timeouter, vi får et straffekast imod os, og vi mister bolden to gange – uden at vi begår nogen fejl. Det er da grotesk, sagde han blandt andet.

Også bestyrelsesformand Bjarne Pedersen var nådesløs i sit ordvalg, da det stod klart, at Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans havde afvist protesten.

- I Team Esbjerg forsøger vi at gøre tingene så professionelt som overhovedet muligt. Det gælder hele vejen rundt, og vi knokler for det her hver eneste dag. Det gør vi også på vegne af dansk håndbold, og så bliver vi mødt af amatører. Det er da amatøragtigt, når man sender folk ud, som ikke kender reglerne.

Annonce

Lige opover

Men sagen er måske ikke slut endnu. Team Esbjerg har nemlig mulighed for at bringe sagen videre til Håndboldens Appelinstans. Skal det ske, skal det gøres senest i løbet af torsdagen - og dermed er det altså lige opover.

Får Team Esbjerg medhold, skal pokalkvartfinalen spilles om, og så er der måske en ny chance for at spille Final4 mellem jul og nytår.

- Vi melder ud i løbet af torsdagen, lød meldingen fra bestyrelsesformanden efter onsdagens sejr over Horsens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce