Annonce
Team Esbjerg

Torsdag falder afgørelsen: Er der nu også sat punktum i pokalfarcen?

DHF-obsevatør Jens Henriksen fik altafgørende indflydelse på resultatet i pokalkvartfinalen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast. Team Esbjergs protest over det kaotiske kampforløb blev afvist i første omgang, men det er langt fra sikkert, at der er sat punktum i sagen. Foto: Niels Husted
I første omgang fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben nedlagde i den farceagtige pokalkvartfinale mod Herning-Ikast i sidste måned. Hvis de danske mestre vil gå videre med sagen, skal det ske senest torsdag.

TEAM ESBJERG: Torsdag i sidste uge fik Team Esbjerg ikke medhold i den protest, som klubben havde nedlagt i forbindelse med den farceagtige pokalkvartfinalen hjemme i Blue Water Dokken mod Herning-Ikast.

Det var en kamp, hvor der var forsinkelse på lyden fra den elektroniske timeout-knap, og det var stærkt medvirkende til, at Team Esbjerg endte med at tabe den tætte kamp med 26-25.

JydskeVestkysten har flere gange tidligere skrevet om sagen, hvor Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen blandt andet har kaldt kampafviklingen fuldstændig grotesk.

- Jeg føler mig kørt over at et system, hvor alle dækker over hinanden. Det er svært at acceptere. Vi mister to timeouter, vi får et straffekast imod os, og vi mister bolden to gange – uden at vi begår nogen fejl. Det er da grotesk, sagde han blandt andet.

Også bestyrelsesformand Bjarne Pedersen var nådesløs i sit ordvalg, da det stod klart, at Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans havde afvist protesten.

- I Team Esbjerg forsøger vi at gøre tingene så professionelt som overhovedet muligt. Det gælder hele vejen rundt, og vi knokler for det her hver eneste dag. Det gør vi også på vegne af dansk håndbold, og så bliver vi mødt af amatører. Det er da amatøragtigt, når man sender folk ud, som ikke kender reglerne.

Annonce

Lige opover

Men sagen er måske ikke slut endnu. Team Esbjerg har nemlig mulighed for at bringe sagen videre til Håndboldens Appelinstans. Skal det ske, skal det gøres senest i løbet af torsdagen - og dermed er det altså lige opover.

Får Team Esbjerg medhold, skal pokalkvartfinalen spilles om, og så er der måske en ny chance for at spille Final4 mellem jul og nytår.

- Vi melder ud i løbet af torsdagen, lød meldingen fra bestyrelsesformanden efter onsdagens sejr over Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce