Annonce
Varde

Byrådspolitiker langer ud efter kollegas læserbreve: Torskedumt og ikke specielt intelligent gjort

Preben Friis-Hauge (V) er godt træt af Tom Arnt Thorup (L), der ifølge ham stemmer et i byrådet, men efterfølgende giver udtryk noget andet i læserbreve. Populisme kalder han det. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Preben Friis-Hauge (V) er træt af Tom Arnt Thorup (L), der ifølge ham stemmer for et i byrådet, men skriver læserbreve med modsatte holdninger.

Varde: I sommervarmen har byrådsmedlem Tom Arnt Thorup (L) skrevet en del læserbreve. Især et fik plan- og teknikformand Preben Friis-Hauge (V) til tasterne. Han reagerer på læserbrevet – Måske bliver Seawest aldrig udvidet – torskedumt?. I et læserbrev bragt i JydskeVestkysten skriver Tom Arnt Thorup blandt andet:

- Så hvorfor stemte vi så egentlig ikke for en mulighed for udvidelse. Trist. Torskedumt, for får vi nogensinde muligheden igen?

Baggrunden for læserbrevet er, at Varde Byråd den 25. juni skulle vælge, om den ville pege på et område ved Nymindegab eller Lønne til nyt muligt sommerhusområde. Det endelige valg skal ende med en ansøgning til Erhvervsministeriet, der fordeler nye sommerhusområder inden for kystnærhedszonen.

Annonce
Jeg kan godt forstå Preben, der tænker. Har han fået hedeslag. Bolden ligger lige til at sparke ind i målet.

Byrådsmedlem Tom Arnt Thorup (L), Varde

Populistisk

Alle på nær Niels Christiansen (K) stemte for Nymindegab som nyt muligt sommerhusområde. Også Lokallisten og Tom Arnt Thorup.

- Jeg bliver lidt irriteret og træt af, når han begynder at kritisere beslutningen, han selv var med til at træffe for en måned siden. Torskedumt. Så bliver det for populistisk, siger Preben Friis-Hauge.

Og han er ikke enig i den måde, som Tom Arnt Thorup skriver sin læserbreve på.

- Det er ikke specielt intelligent gjort, men han får noget synlighed, siger Preben Friis-Hauge.

Men hvad skulle han så gøre?

- Der skal være plads til, at vi går til hinanden. Vi lever i et demokratisk samfund med ytringsfrihed, siger Preben Friis-Hauge.

Hedeslag

Og den benytter Tom Arnt Thorup sig flittigt af i form af læserbreve. Om torskedum-læserbrevet og kritikken fra Preben Friis-Hauge siger han:

- Jeg kan godt forstå Preben, der tænker: "Har han fået hedeslag. Bolden ligger lige til at sparke ind i målet."

Men som Tom Arnt Thorup påpeger, så gjorde han også opmærksom på sin holdning i byrådet.

- Det, der ligger i mit læserbrev, er, at jeg finder det rigtigt ærgerligt, at vi kun tog Nymindegab med. Jeg vil gerne have begge områder med, siger Tom Arnt Thorup.

Og fordi han stemmer på det ene, så udelukker det ikke det andet, mener han.

Det er dette læserbrev fra Tom Arnt Thorup (L) - Måske bliver Seawest aldrig udvidet – torskedumt, der stødte Preben Friis-Hauge (V): Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ni corona hotspotområder er nedlagt

Sønderborg

Narkobilister i Nordborg

Annonce