Annonce
Haderslev

Torvedag i Haderslev genopstår: Åbner allerede tirsdag

Selvom markedet på Gravene nu genåbner, så har politiet stadig mulighed for at stoppe handlen, hvis coronarestriktionerne ikke overholdes. Arkivfoto: Jacob Schultz
To uger efter, at markedet på Gravene i Haderslev blev beordret til at lukke, kan der fra tirsdag igen handles med varer til torvedag. Politiet vil være til stede for at sikre, at forhåndsreglerne overholdes.
Annonce

Haderslev: Først skulle de sørge for at holde afstand, så skulle de lukke, og nu får de så lov til at åbne op igen. Torvedag i Haderslev genopstår kort før påsken. Og det bliver med start allerede tirsdag den 7. april.

- På den ene side er jeg glad for, at der er noget handel, som vi kan understøtte. På den anden side appellerer jeg rigtig kraftigt til, at man overholder forhåndsreglerne om at holde afstand og om ikke at forsamles flere end 10 personer, siger Kent Skovfoged Hansen, afdelingsleder i teknik og miljø i Haderslev Kommune om genåbningen.

Den 23. marts meddelte politiet ellers, at der fremover ikke skulle afvikles torvedag på Gravene i Haderslev på grund af corona-restriktionerne. Markedet blev anset som et ''arrangement'', hvor ikke flere end 10 personer måtte samles. Men så gik det lokalvalgte folketingsmedlem for Socialdemokratiet Jesper Petersen ind i sagen.

Han spurgte ind til sagen i Justitsministeriet, hvorfra meldingen var, at torvedag godt kan afvikles, hvis ellers retningslinjerne bliver overholdt. Allerede lørdag genåbnede torvedagen i Aabenraa, og tirsdag følger Haderslev trop.

- Jeg synes, at det er rigtig positivt, at det sker - først i Aabenraa og nu i Haderslev. Vi skal sprede handlen ud, og på Gravene kan det foregå under åben himmel, siger Jesper Petersen.

Selvom markedet nu genåbner, så skal coronarestriktionerne fortsat overholdes. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Kontaktet af lokalt gartneri

Folketingsmedlemmet valgte at gå ind i sagen, efter han blev kontaktet af Bjarne Petersen fra Stollig Gartneri. Han ville gerne have svar på, hvorfor han ikke måtte sælge varer på torvet, når nu lukkeloven var blevet lempet for at sprede handlen ud.

- Det kunne jeg ikke umiddelbart svare på, så jeg spurgte Justitsministeriet om, om man burde genoverveje at lukke handlen på torvet. Halvanden dag senere kom der en melding fra ministeriet til Rigspolitiet om, at torvehandel ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet, siger Jesper Petersen.

Den ændrede fortolkning betyder altså, at der allerede tirsdag igen kan handles varer på Gravene.

- Jeg synes også, at det er positivt at kunne hjælpe nogle af de handlende, som taber penge. Så hvis det ikke er nødvendigt at holde torvehandlen lukket, så er det godt at give de handlende den her mulighed, siger Jesper Petersen.

Annonce

Kan stadig lukkes

Men genåbningen betyder ikke, at alt er, som det plejede at være. Corona-restriktionerne gælder fortsat, og politiet vil være til stede for at sikre, at forhåndsreglerne overholdes. Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Heri står der også, at det endnu ikke vides, hvor mange boder, der vil blive stillet op tirsdag.

- Vi åbner op, og så må vi se, hvor mange der kommer. Vi understreger, hvor vigtigt det er ikke at klumpe sammen og samles mere end 10 personer. Politiet vil være til stede, men vi håber ikke, at de skal håndhæve alt for meget, siger Kent Skovfoged Hansen.

Det lokalvalgte folketingsmedlem Jesper Petersen (S) gik ind i sagen, da han blev kontaktet af et lokalt gartneri. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce