Annonce
Aabenraa

Torvehandlere må nøjes med den næstbedste løsning

Torvehandlen i Aabenraa flytter i de kommende fem måneder til parkeringspladsen bag Hotel Europa. Illustration: Aabenraa Kommune.
Fra januar til juni flytter lørdagens torvehandel i Aabenraa fra Markedspladsen til parkeringspladsen bag Hotel Europa. Den løsning er til at leve med for alle parter, mener udvalgsformand.

AABENRAA: Torvehandlerne er ikke helt tilfredse, men nu er det afgjort: Mens Markedspladsen i Aabenraa sættes i stand, skal torvehandlen om lørdagen foregår på parkeringspladsen bag ved Hotel Europa.

De handlende ville hellere have midlertidigt husly på pladsen overfor Føtex, der er mere synlig. Men sådan blev det ikke. Føtex er nemlig ikke begejstret for at miste de parkeringspladser, der ligger tættest på indgangen ved Madevej.

- Vi er meget utilfredse med det her. Vi synes ikke, vi er blevet behandlet rigtig. Kommunen har prioriteret os for lavt i forhold til Føtex, siger Bjarne Pedersen, der er talsmand for de syv torvehandlere, der sædvanligvis sælger deres varer på Markedspladsen om lørdagen.

Han siger dog samtidig, at pladsen bag Hotel Europa heller ikke er den dårligste løsning blandt de muligheder, kommunen satte i spil. Det gælder blandt andet Nørreport og pladsen bag Sønderjyllandshallen.

Annonce

Markedsplads forskønnes

Arbejdet med at sætte Markedspladsen i stand begynder i slutningen af januar, og slutter lige inden sommerferien. Når pladsen står færdig, vil den have både siddearrangementer og legeområde, men der vil også stadig være mulighed for parkering.

Det mindst ringe

Den midlertidige placering af torvehandlen er kun 350 meter fra markedspladsen, pointerer Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse om flytningen.

Arne Leyh Petersen (DF), der er for mand for teknisk udvalg, mener, at en placering bag Hotel Europa er den, der generer mindst muligt.

- Det er denne placering, der tager mest hensyn til alle overordnet set. Den bør være til at leve med for alle parter, siger han.

Torvehandlerne er som sædvanlig klar med deres varer fra klokken ni til 13 hver lørdag. De sælger blandt andet blomster, grøntsager, æg og fisk.

De kommende forårsmåneder er den vigtigste tid for torvehandlerne, fordi de på denne tid af året sælger rigtigt mange udplantningsplanter til haver og krukker.

Der har været fast torvehandel i Aabenraa hver lørdag siden 1983. Det er planen, at de handlende skal tilbage til Markedspladsen igen, så snart den har fået et nyt og mere tidssvarende udtryk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce