Annonce
Esbjerg

Total bakker op om offshore-netværk i Esbjerg

Chefen for Totals operation i den danske del af Nordsøen, Patrick Gilly, bakker op om offshorenetværket ONE i Esbjerg. Arkivfoto: Chresten Bergh

Det franske olieselskab Totals danske afdeling ser potentiale i Esbjergs nye offshore-netværk.

Esbjerg: Torsdag mødes det nye netværk for offshore-relaterede virksomheder i Esbjerg, Offshore Network Esbjerg (ONE), hos Semco Maritime for at fastlægge den videre kurs for netværket. Og det sker med en vigtig tilkendegivelse i bagagen.

Danmarks største offshorevirksomhed på olie- gasområdet, Total E&P Denmark, meddeler nemlig via en pressemeddelelse fra klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk, at selskabet bakker op om det nye offshorenetværk.

- Jeg opfordrer jer bestemt til at forfølge jeres innovative tilgang. Jeg glæder mig til at se, hvordan ONE kan udnytte alle de erfaringer, der er opnået gennem årene, samt til at se, hvordan disse kan bruges ikke kun i Nordsøen, men muligvis udover dette geografiske marked, oplyser Patrick Gilly, adm. direktør i Total E&P Danmark i meddelelsen.

Opbakningen vækker glæde hos Jens Peder Thomsen fra initiativgruppen bag ONE.

- Det er en opbakning, som kan være med til at løfte underleverandørerne i dansk offshore til nye højder. Det kan give os mange internationale muligheder, siger han.

Tidligere har en anden af energiens allerstørste aktører, Ørsted, bakket op om ONE-initiativet og givet netværket en varm anbefaling med på vejen.

ONE er et Esbjerg-baseret kommercielt salgsnetværk med fokus på mulighederne på det globale offshoremarked. Offshoreenergy.dk har sammen med virksomheder på Esbjerg Havn taget initiativ til at oprette et netværket. Blandt de lokale virksomheder er medlemsvirksomheder som Ocean Team Scandinavia, Esbjerg Havn, IAT, Tess, Juel & Krøyer og Seacabin og Esbjerg Havn.

Når et af verdens største olieselskaber kan se fidusen i vores projekt og ser potentiale både her på den nære hjemmebane og på globalt niveau, så kan det være svært at bevare pessimismen.

Jens Peder Thomsen
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Alarm 112

19-årig har mistet livet: Kørte ind i betonpille under viadukt

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce