Annonce
Esbjerg

200 risikerer at blive fyret: Alt og alle er som udgangspunkt i spil

Patrick Gilly, øverste chef for Totals aktiviteter i den danske del af Nordsøen, siger at selskabet holder pause i adskedigelsesprocessen i hele sommerferien. Pressefoto
Patrick Gilly, den øverste chef for Totals olieaktiviteter på dansk sokkel, siger at en reorganisering også skal gøre det nemmere og mere simpelt for de ansatte at samarbejde samt sikre klart definerede roller og ansvarsområder.

Esbjerg: Alt og alle er som udgangspunkt i spil, når Total frem mod 4. kvartal skal eksekvere afskedigelsen af op imod 200 af selskabets omkring 1.500 medarbejdere, som er beskæftiget med operationen fra Esbjerg.

Det oplyser Patrick Gilly, administrerende direktør for Totals aktiviteter i den danske del af Nordsøen.

Samtidig oplyser han, at processen begynder straks med valget af medarbejderrepræsentanter, men ellers sker der ingen fremdrift i afskedigelsesprocessen i de næste seks uger, mens sommerferiefreden sænker sig over Danmark.

- Vi er naturligvis kede af, at disse ændringerne medfører, at vi må tage afsked med værdsatte kolleger. Vi vil gerne give vores medarbejdere muligheden for at sunde sig og overveje fremtiden sammen med deres familier, siger Patrick Gilly.

Annonce

Vi har inddraget læring fra tidligere for blandt andet at skabe et mere motiverende arbejdsmiljø.

Patrick Gilly, adm. direktør, Total E & P Danmark

To årsager

Han peger på to årsager til de varslede afskedigelser. Den ene følger naturligt, hvad der har været kendt, siden et Folketingsflertal muliggjorde den milliarddyre retablering af Tyra-feltet, nemlig at feltet senere i år lukkes ned og først idriftsættes i 2022.

Den anden begrundelse vedrører en reorganisering af hele den danske forretningsenhed, som skal give Total en enklere og mere fokuseret struktur, som igen skal bygge på Total-Gruppens brede erfaring og ekspertise, heddet det.

- Reorganiseringen vil ændre vores måde at arbejde på, så vi kan producere mere effektivt og bedre udnytte vores talentfulde medarbejderes færdigheder og innovationsevne - samtidig med at vi fortsat fokuserer på sikkerhed og miljøpåvirkning, oplyser Gilly.

50/50 onshore - offshore

Han siger samtidig, at ændringerne også skal gøre det nemmere og mere simpelt for de ansatte at samarbejde og sikre klart definerede roller og ansvarsområder. Den seneste store organisationsændring for medarbejderne på kontoret på Britanniavej på Esbjerg Havn skete, mens operatøren hed Maersk Oil.

Siden har medarbejderne skullet integreres i Total med visse udfordringer til følge.

- Vi har inddraget læring fra tidligere for blandt andet at skabe et mere motiverende arbejdsmiljø, fastslår Patrick Gilly.

Rent praktisk kommer reorganiseringen til at skabe en slankere struktur ved, at der fremadrettet skal udpeges én overordnet chef for selskabets danske aktiver i form af felterne Gorm, Tyra, Dan og Halfdan i stedet for to. Desuden reorganiseres den tekniske afdeling.

Udover de 200 nedlagte stillinger vil også eksterne konsulenter blive omfattet. Fordelingen vil groft sagt være 50/50 mellem onshore og offshore, men eftersom alt er i spil kan offshore-ansatte sagtens ende med en stilling på land.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce