Annonce
Esbjerg

Total lukker olieproduktion efter Greenpeace-aktion: Koster millioner af kroner

Tirsdag morgen gik Greenpeace i aktion mod olieproduktionen i Nordsøen. Det har fået olieselskabet Total til at lukke for olieproduktionen af sikkerhedsmæssige årsager. Foto: Andrew McConnell / Greenpeace
Olieselskabet Total har af sikkerhedsmæssige årsager lukket for olieproduktion på Dan Bravo. Selskabet er samtidig i dialog med Greenpeace, mens politiet siger, at man er opmærksom på situationen.
Annonce

Esbjerg: Fire aktivister fra Greenpeace svømmede tirsdag morgen 500 meter fra skibet Rainbow Warrior til den ubemandede olieplatform Dan Bravo på Dan-feltet i Nordsøen. Herefter kravlede aktivisterne op på platformen, hvor de har slået lejr på helikopterdækket.

Greenpeace-aktionen sker som et led i protester mod den 8. udbudsrunde, hvor der vil blive tildelt nye licenser til oliejagt i Nordsøen på dansk sokkel.

Dan Bravo er ejet af Dansk Undergrunds Consortium (DUC) og opereres af det franske olieselskab Total.

Olieselskabet har nu af sikkerhedsmæssige årsager valgt at lukke produktionen. Dermed mister DUC 5.500 tønder olieækvivalenter dagligt, og med den nuværende pris på råolie går man dagligt glip af op imod to millioner kroner.


I Danmark ser vi store muligheder for at bidrage, og fortsætte som en tæt energipartner i realiseringen af landets ambitiøse klimadagsorden.

Total


Total oplyser desuden, at der er etableret radiokontakt til Greenpeceskibet Rainbow Warrior, der ligger i området, og at man har briefet dem om eventuelle sikkerhedsrisici på platformen og bedt skibet om at blive udenfor sikkerhedszonen i en radius af 500 meter fra platformen.

”Det er vores opfattelse, at dette er en fredelig protest, og vi vil fortsætte den løbende kontakt med Greenpeace om de sikkerhedsmæssige aspekter”, oplyser Total i skriftlig fremsendt erklæring.

Annonce

Konstruktiv dialog

Total oplyser også, at selskabet deler Greenpeaces bekymring for den globale klimakrisen, og at man som energiselskab og den anden største operatør af olie- og gasaktiviteter i Nordsøen spiller vi en afgørende rolle i energitransitionen, hvor man påtager sig stort ansvar.

”Det er vores rolle og ansvar i samarbejdet med den danske regering at sikre en stabil og pålidelig energiforsyning i Danmark – og at gøre dette på en måde der er sikker, ansvarlig og bæredygtig. I Danmark ser vi store muligheder for at bidrage, og fortsætte som en tæt energipartner i realiseringen af landets ambitiøse klimadagsorden. Vi er åbne overfor konstruktiv dialog om disse emner med alle interessenter og samarbejdsparter, og vi opfordrer enhver borger, politiker, NGO, meningsdanner og industrien til at samarbejde om at indfri Parisaftales mål”, skriver Total.

Til nyhedsbureauet Reuters har politiet oplyst, at man er opmærksom på situationen, men at man indtil videre ikke skrider til handling, før platformens ejer beder om det.

Fire aktivister fra Greenpeace svømmede tirsdag morgen hen til Dan Bravo-platformen og kravlede herefter op på platformen. Foto: Andrew McConnell / Greenpeace

Onsdag morgen talte Radio4 med Sune Scheller, der er kampagneleder i Greenpeace og en af de aktivister, der har besat boreplatformen. Lyt til indslaget herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce