Annonce
Esbjerg

Total om boliger på Esbjerg Havn: Vi er glade for borgmesterens udmelding

Det franske olieselskab Totals hovedkvarter for operationen i den danske del af Nordsøen er placeret tæt på Dokken, hvor Pedersen Gruppen gerne vil bygge boliger. Nu kommer Total for første gang med en tilkendegivelse i forhold til boligplanerne. Arkivfoto: Ken Mathiesen
I modsætning til A.P. Møller-Mærsk har Maersk Oils arvtager, det franske olieselskab, Total, tilkendegivet sin holdning vedrørende muligheden for boliger hos naboen, Dokken.
Annonce

Esbjerg: En af de absolut største og mest indflydelsesrige aktører i det lokale erhvervsliv i Esbjerg tilkendegiver nu sin holdning i den omdiskuterede sag om boliger eller ikke boliger på Esbjerg Havn, som Esbjerg Kommune lige nu sonderer mulighederne for.

Det franske olieselskab Total rykkede sidste år ind i det store kontordomicil på Britanniavej, hvor Maersk Oil herskede i mange år. Kontordomicilet, som Total lejer sig ind i hos storentreprenøren KPC Byg fra Herning, er placeret et stenkast fra Dokken, hvor Pedersen Gruppen ønsker at opføre boliger. I området har Total også sin offshorebase, som drives af virksomheden NorSea Group.

Esbjerg Havn er hjem for os og vores mange underleverandører og samarbejdspartnere, og det er positivt, at borgmesteren har meldt ud, at havnevirksomhedernes operation og fortsatte udviklingsmuligheder er en prioritet.

Ole Hansen, Head of Development, Business & JV Management, Total

Annonce

Kritik per stedfortræder

I forhold til planer og undersøgelser af eventuelle boliger på Dokken oplyser Ole Hansen, Head of Development, Business & JV Management hos Total i et skriftligt svar:

"Esbjerg Havn er hjem for os og vores mange underleverandører og samarbejdspartnere, og det er positivt, at borgmesteren har meldt ud, at havnevirksomhedernes operation og fortsatte udviklingsmuligheder er en prioritet."

Dermed henholder Total sig til, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) flere gange tidligere har gjort det klart, at det er en forudsætning for boliger på havnen, at virksomhederne ikke bliver påvirket - hverken med deres nuværende aktiviteter eller de fremtidsplaner, de måtte have.

Når det alligevel er opsigtsvækkende, at det franske olieselskab ytrer sin holdning, skal det ikke mindst ses i lyset af, hvordan forgængeren A.P. Møller-Mærsk reagerede i sin tid, da det daværende Esbjerg Byråd i 2003 drøftede planerne, der skulle give Pedersen Gruppen lov til at opfører kontorer og ikke mindst et 125 meter højt hotel på Dokken.

Dengang forholdt A.P. Møller-Mærsk sig tavs, mens koncernens daværende datterselskab, Danbor Service, sammen med adskillige andre havnevirksomheder protesterede kraftigt mod planerne.

Annonce

Klar kritik

I dag er Danbor blevet til det norskejede NorSea Group, og herfra har administrerende direktør Jesper Høj-Hansen været mere klar i sin kritik af boliger på Dokken. Således har han givet udtryk for, at alene drøftelserne om mulige boliger på Dokken, gør det sværere at argumentere investeringer igennem i Esbjerg

På et stormøde forleden, som borgmesteren og havnedirektøren havde indkaldt til, var han også blandt dem, der advarede kraftigt om, at man allerede nu går glip af investeringer, fordi der er uklarhed om, hvorvidt der planlægges for boligbyggeri.

- Jeg er bekymret over processens varighed, og jeg ser heller en afklaring i morgen, så vi kan få klarhed, sagde Jesper Høj-Hansen blandt andet med henvisning til, at direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, anslog, at der ville blive klarhed om muligheden efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce