Annonce
Sport

Tottenham ansætter José Mourinho som træner

Carl Recine/Ritzau Scanpix
José Mourinho har underskrevet en kontrakt med Tottenham, der løber frem til sommeren 2023.

Karismatiske José Mourinho skal være træner i Premier League-klubben Tottenham.

Det oplyser London-klubben på sin hjemmeside onsdag.

Tottenham fyrede tirsdag aften manager Mauricio Pochettino efter en periode med skuffende resultater, og straks efter gik rygterne i engelske medier på, at José Mourinho skulle overtage posten.

Mourinho er ansat i en stilling som head coach og har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023, lyder det fra klubben, der blandt andre har Christian Eriksen i truppen.

- I José får vi en af de mest succesrige managers i fodbold. Han har enorm erfaring, kan inspirere hold og er en stor taktiker, siger Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy, og fortsætter:

- Han har vundet titler med alle klubber, han har trænet. Vi tror, at han kan bringe energi og tro til omklædningsrummet.

Mourinho var senest manager i Manchester United, men her blev han fyret i december 2018. Nu skal han så stå i spidsen for en anden Premier League-topklub, der dog har haft svært ved at finde melodien i denne sæson.

- Jeg er begejstret over at komme til en klub med så stor arv og så lidenskabelige tilhængere. Både truppens kvalitet og akademiet er spændende. Det tiltrækker mig at skulle arbejde med disse spillere, siger José Mourinho.

Mourinho brød igennem som træner i Porto, som han førte til Champions League-trofæet i 2004. Senere vandt han samme trofæ med Inter i 2010, samme år som han førte Inter frem til mesterskabet for andet år i træk.

Siden gik turen til Real Madrid, som han gjorde til mester i 2012. Derpå fik han comeback i Chelsea, som han vandt mesterskabet med i 2005, 2006 og 2015.

Nu har han så fået job hos London-rivalen Tottenham, der i sidste sæson tabte Champions League-finalen til Liverpool. Eriksens klub ligger aktuelt på 14.-pladsen efter 12 runder, der blot har kastet 14 point af sig.

Næste opgave i Premier League bliver lørdagens udekamp mod West Ham.

/ritzau/

Annonce
Nyhenden fra Tottenhams hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce