Annonce
Sport

Tottenham henter Højbjerg i Southampton

Mike Hewitt/Reuters
Pierre-Emile Højbjerg bytter klub i den engelske Premier League, hvor han fremover skal spille for Tottenham.
Annonce

Pierre-Emile Højbjerg skal i de kommende sæsoner repræsentere en af Englands største fodboldklubber.

Efter fire sæsoner i Southampton går turen nu til Tottenham, der tirsdag har underskrevet en længere kontrakt med den 25-årige danske midtbanespiller.

Tottenham oplyser på sin hjemmeside, at aftalen med Højbjerg gælder frem til 2025.

Tottenham har modsat Southampton tradition for at kæmpe med i toppen af tabellen, hvor man de seneste år har været med i Champions League.

I den nyligt afsluttede sæson sluttede London-klubben dog kun som nummer seks og skal derfor spille Europa League efter sommerferien.

Højbjerg har tidligere i karrieren spillet for Bayern München, Schalke 04 og Augsburg i tysk fodbold, inden han i 2016 blev hentet af Southampton.

Han er et produkt af Brøndbys ungdomsafdeling, men skiftede allerede som 17-årig til mægtige Bayern München.

Han nåede 25 kampe for den sydtyske storklubs bedste hold, mens han undervejs var på lejeophold hos Schalke og Augsburg.

Efter en ujævn begyndelse på opholdet i Southampton fik han tilkæmpet sig en fast plads på den centrale midtbane med tiden.

Samtidig viste han lederevner, hvilket resulterede i, at han blev udnævnt til anfører slutningen af 2018.

Det hverv blev han dog frataget for et par måneder siden, da Premier League blev genoptaget efter coronapausen, da han ikke ønskede at forlænge sin aftale med klubben.

Han nåede 134 kampe og fem mål for klubben, der også har landsmanden Jannik Vestergaard i folden.

På det danske landshold har Pierre-Emile Højbjerg foreløbig fået 33 optrædener og betalt tilbage med tre scoringer siden debuten i 2014 som blot 18-årig.

Mens Højbjerg smutter til Tottenham, så tager forsvarsspilleren Kyle Walker-Peters turen den modsatte vej. Han var udlånt til Southampton i sidste sæson, men har nu fået en permanent kontrakt med klubben.

/ritzau/

Læs nyheden på Tottenhams hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce